Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Chloé Graftiaux vierde in Eindhoven

Chloé Graftiaux vierde in Eindhoven

14 juni 2009

Chloé Graftiaux sloot de Wereldbeker Boulder in schoonheid af nadat ze na een verwoedde strijd in de finale op een zucht van een podiumplaats strandde (4de). Ook tijdens deze laatste manche was een het een nek-aan-nekrace waarin Chloé het diende op te nemen tegen de toppers van het internationale boulderen voor een publiek van een duizendtal enthousiaste toeschouwers.

Graftiaux eindigt knap in de top vijf van het eindklassement van de Wereldbeke Boulder. Niettegenstaande het feit dat Chloé het beste resultaat van het seizoen wist neer te zetten, is Chloé teleurgesteld en kijkt ze al uit naar het Wereldkampioenschap dat over drie weken in Qinhai in China gehouden zal worden.

Onze overige landgenoten keren ook tevreden naar huis. Magali Hayen eindigde op de 33ste plaats en Nicolas Farcy lukter er in drie boulders af te werken.

De eerste plaats in Eindhoven was voor de Japanse Akiyo Noguchi en de Oostenrijker Kilian Fischhuber. Zij nemen de wereldbeker trots mee naar huis.

Resultaten van de manche in Eindhoven en fotos door Hube
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


14/06/2009
Sterke prestaties van alle klimmers/sters wat een topevenement!!
Zij die er niet waren hebben echt iets gemist!
Van zulk een organisatie kunnen we hier in Belgie nog enkele jaren alleen maar dromen...

again very nice pics there hube

14/06/2009
Ikzelf was mee als organisatie aanwezig in Eindhoven, en heb enorm genoten van de wedstrijd die inderdaad knap was. Maar als jij in België droomt van een gelijkaardig evenement, dan slaap je al vele jaren, vermits te Klimax al vele jaren een wereldbeker doorgaat. Eén die trouwens onze noorderburen geinspireerd heeft tot dit evenement. Verder wil ik je nog meegeven dat dromen tot niet veel leid, maar mee organiseren en financieel steunen wel.

15/06/2009
met alle respect voor de WB in puurs, maar dat is zoals Werchter vergelijken met Poepkapelle kermis. Beiden zijn leuk, maar toch net niet hetzelfde. En in Poepkapelle dromen ze waarschijnlijk ook al jaren van een festival zoals Werchter.15/06/2009
Bravo Chloé

Ita

16/06/2009
Volledige uitzending van de finale. 109 minutes disponibles au total
http://www.worldcupboulder.nl/live/

Hube

16/06/2009
@ filip, worldcup puurs en world cup boulder van afgelopen weekend vergelijken is als appelen met citroenen vergelijken, beiden zijn fruit maar hebben verder niets met elkaar te maken (zoals radic het zo poetisch verwoordde) de sfeer die ik op de worldcup zag heb ik nog niet gezien in Puurs (met alle respect voor de organisatie)
en qua financieel steunen kunnen ze er hier in Belgie ook nog een voorbeeld aan nemen, en +100 vrijwilligers??? heb ik hier in Belgie nog niet zien gebeuren, het is gewoon een feit dat onze noorderburen op dit vlak een pak verder staan.

17/06/2009
@ kptzeppoz

vreemd dat de hollanders juist hetzelfde zeggen over de organisatie van Puurs: wij kunnen nog iets van jullie leren.
en dat hebben ze ook gedaan.

Wat betreft de sfeer: die wordt natuurlijk ook gemaakt door het publiek. Het is wellicht juist dat onze noorderburen iets flamboyanter zijn op dat vlak.

Maar verwar "sfeer" en "ambiance" niet met " (goede) organisatie".
Ik weet dat ik Eindhoven veel zaken maar nipt op tijd en met wat improvisatie in orde zijn gekomen. Dank zij de inzet van de vele vrijwilligers.


uiteindelijk zijn het de vrijwilligers die een evenement van de omvang van Puurs én Eindhoven doen slagen. En op dat vlak zijn ze zeker WEL vergelijkbaar, met name de omvang ervan en de regels die ze moeten respecteren (ISFC).

Gelukkig kan ook Puurs rekenen op massa's vrijwilligers.

En financieel... euh in België is de organisatie GRATIS. In nederland betaal je voor de finale 16,5 euro.
Nog een bewijs dat Nederlanders misschien iets meer over hebben om te genieten van de sport.

Maar qua organisatie hebben ze wel degelijk heel goed naar Puurs gekeken. Terecht.

18/06/2009
Beste kptzep......
Ik wil hier niemand afbreken of verdedigen, maar ik vind je uitspraken zo vergaande dat ik de onschuldige lezer hier niet op verkeerde sporen wil zetten. Beide wedstrijden zijn inderdaad verschillend, de ene is boulder en de andere speed en leed (nog enkel lead dit jaar). De sfeer was in Nederland inderdaad fantastisch, maar denk dat in de finale vooral het Belgische talent daar iets voor tussen zat. In de halve finale hadden onze noorderburen het geluk maar liefst 5 landgenoten aan te moedigen, iets wat de sfeer natuurlijk maar tot grotere hoogtes brengt. Ik heb op vraag van climbing.nl gratis mijn computer en mijn bescheide ervaring in wereldbekers mee ingezet, en moest ervaren dat er daar weinig niet proffesionele onbetaalde mensen mee zorgde voor het goede verloop van de wedstrijd. Dit zorgde voor proffesionele goede muziek, knappe verlichting en een duur prijskaartje. Over het aantal vrijwilligers wil ik het hier niet hebben, ik weet dat wij in Puurs er meer dan 150 hebben, maar gaan mij niet uitspreken over de wedstrijd in Eindhoven. Verder zou ik graag hebben dat je eens kijkt tussen de lijst van sponsers, Klimax heeft mee zijn best gedaan om deze wedstrijd mogelijk te maken, zowel op financieel vlak als op vlak van mijn onbetaalde inspanning (die ik trouwens met veel plezier gedaan heb). Maar ik wil stoppen met hier te zagen, in plaats van onder een onverstaanbare russiche naam op Belclimb iedereen af te schieten hoop ik je kanidatuur te verwachten om er mee voor te zorgen dat we meer dan 100 vrijwilligers te krijgen voor een wereldbeker in eigen land, we kunnen het, maar niet door te zagen op een forum. Plaats je kanidatuur maar op vrijwilligers@bvkb.be

18/06/2009
deze kpt(kapitein) zeppoz rests his case, iedereen heeft hier duidelijk wel ergens gelijk en om deze discussie niet eindeloos te laten doorgaan en in mineur te laten eindigen zeg ik alleen dat ik het een fantastisch evenement vond.


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,