Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Drie Belgen in de halve finales van de eerste wereldbekermanche Lead van het jaar

Drie Belgen in de halve finales van de eerste wereldbekermanche Lead van het jaar

21 juli 2013

De eerste van acht manches van de Wereldbeker werd afgelopen weekend beslecht in Briançon. Een week na het Europees kampioenschap Lead bood Briançon de kans aan de Europeanen om zich te meten met klimmers van alle uithoeken van de wereld. Aan Belgische zijde waren Anak Verhoeven, Mathilde Brumagne en Loic Timmermans van de partij. Ze konden allen met net iets meer of net iets minder overtuigingskracht hun prestatie van de voorgaande week bevestigen.
Loic eindigt op een mooie 15e plaats, waarbij hij kersvers Europees kampioen Romain Desgranges, 16e, en de regerende Wereldkampioen Jakob Schubert, 23e, achter zich laat.
Bij de dames eindigt Anak op een veelbelovende 16e plaats terwijl Mathilde, na haar finale op het EK, relatief vroeg valt ten gevolge van een probleem bij het inpikken. Ze moet zich ditmaal tevreden stellen met een 21e plaats.
De overwinning in Briançon ging naar de Zuid-Koreaanse Ja-In Kim en de Spanjaard Ramon Julian Puigblanque.

Resultaten van de Wereldbeker Lead in Briançon
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,