Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Gouden Loic Timmermans in Linz

Gouden Loic Timmermans in Linz

Bij temperaturen boven de 30° ging het afgelopen weekend in het Oostenrijkse Linz de vierde manche van de European Youth Cup door. Een hete kwalificatiedag werd afgesloten met vier Belgen die doorstootten naar de finales en een watergevecht waar een groot deel van de wedstrijdklimmers in betrokken waren. Nicolas Vancayzeele mistte de finale op een haar na.

In de finales strandde Celine Cuypers, die de dag voordien derde werd in de eerste route, op de 10e plaats. Met een derde finale op rij blijft ze de broodnodige ervaring opdoen. Sébastien Berthe blijft +/- constant doorheen de hele wedstrijd en behaald zo na zijn eerste examenronde op universiteitsniveau nog een zeer verdienstelijke 7e plaats binnen.

Anak Verhoeven van haar kant klom zeer overtuigende kwalificaties en mocht als laatste uit de isolatie komen. In die finale maakte ze een zeldzame fout waarbij de voeten tot tweemaal toe loskwamen en een setje niet ingepikt geraakte. Na 10 gouden maanden is het al te normaal dat ze eens een inschattingsfout maakt. Met Jessica Pilz, de kleine Oostenrijkse versie van technische perfectie, als tegenstandster kan je er van op aan dat elke kans gegrepen wordt om Anak een podium af te pakken.

Loic Timmermans gaf reeds in de kwalificaties zijn visitekaartje af. Als enige wist hij in beide routes tot de voorlaatste greep door te klimmen en moest er geen tijdsdruk geweest zijn gaf hij te kennen topkansen gehad te hebben. Ook in de finale kwam Loic zeer sterk uit de isolatieruimte en wist hij het voltallige deelnemersveld achter zich te houden. Het verschil met de tweede bedroeg slechts één beweging en gelukkig was de tijd deze keer geen scherprechter.

Verder vielen nog op te merken dat het volledige B Female podium de junioren dames naar huis wist te klimmen en dat Domen Skofic bij de junioren heren soeverein de puntjes op de i wist te zetten na de tegenstand in de kwalificaties nog wat hoop gegeven te hebben.

De resultaten van alle Belgen op de EYC Linz
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm