Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Muriel Sarkany finaliste op de Wereldbeker in Xining

Muriel Sarkany finaliste op de Wereldbeker in Xining

21 augustus 2010

In de eerste van de reeks Wereldbekerwedstrijden in Azië, in Xining, China, zagen we de terugkeer van Muriel Sarkany in een internationale finale. Na een enkele en enige kwalificatie, door de weinige deelnemers (22) maar wel het kruim van de wereldtop, werd Muriel 10e in de finale. Een finale die drie Aziaten het podium zag bestijgen. In volgorde, de Koreaanse Ja-In Kim (1e) gevolgd door de Japanse Kobayashi en haar landgenote Noguchi.

Aan mannelijke zijde was de afstand naar de plaats van het wedstrijdgebeuren (1600km van Peking) al evenzeer een factor die het aantal deelnemers ten zeerste beperkte. Onder de 22 gegadigden is het de Tsjech Adam Ondra die de titel naar zich toe kon trekken. Een top in de halve finale plaatste hem voor de Oostenrijker Jakob Schubert waarmee hij ex-aequo eindigde in de finale.

Volgende halte over één week in Chuncheon, Zuid Korea.

Resultaten van de finales
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,