Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Resultaten van het Youth Color Climbing Festival van Imst

Resultaten van het Youth Color Climbing Festival van Imst

30 mei 2013

Reeds het elfde jaar op rij ontving de Kletterhalle in Imst een hele horde klimmende Europese kinderen voor een Youth Color Climbing Festival. Dit jaar ging de wedstrijd door tijdens het Pinksterweekend. Vijftien Belgen trokken onder begeleiding van een uitgebreid begeleidingsteam naar Imst om zich te amuseren in de zaal die haast dingt naar de titel van mekka van het wedstrijdklimmen. Een indoorzaal waar al onnoemelijk veel grootse wedstrijden doorgingen en daar bovenop een buitenzaal die sinds enkele jaren hoge ogen gooit, dat geeft voldoende mogelijkheden om mooie ervaringen aan de wedstrijdklimmers aan te bieden. En de 187 klimmertjes leefden zich ook dit jaar uit tijdens maar zeker ook na de wedstrijd. Hieronder lees je hoe Jasper van Malderen, Belgisch kampioen in onze jongste wedstrijdcategorie, de wedstrijd beleefde:

"De wedstrijd was spijtig genoeg volledig binnen omdat ze slecht weer voorspelden. Zaterdagmorgen was er van de slechte weersvoorspelling niets te merken. Ik was wel teleurgesteld toen ik zag dat mijn eerste routes alleen maar op de rechte muur waren en op een heel lage lichte overhang… maar ik dacht enkel in het begin rechte muur valt nog mee. Maar niets daarvan, de eerste dag waren alle 8 routes op deze muren. De prachtige routes op de overhangen waren allemaal voor de oudere categorie. Na de eerste dag stonden we nog met 17 (van de 41) op de eerste plaats... Mijn teleurstelling zondagmorgen was groot toen bleek dat er nog eens 2 routes op de rechte muur voor mijn categorie voorzien waren. Deze waren wel wat moeilijker maar we eindigden nog met 9 op de eerste plaats. Superfinale dan maar… eindelijk die overhang?? Mijn wens kwam niet uit, nog een route op die rechte muur. Ik moest als tweede klimmen en topte de route. Ik vond van mezelf dat ik wel mooi had geklommen maar toen ik de anderen na mij zag speedklimmen wist ik dat ik niet snel genoeg was geweest. Ik eindigde zevende.

Na de prijsuitreiking zei de presentator dat alle deelnemers nog gratis mochten blijven klimmen, en toen zag ik mijn kans, ik kon niet wachten om eindelijk in die overhang te klimmen. Het was super ! Ik topte al snel een van de routes en was dolgelukkig. Daarna zijn we ook nog buiten gaan klimmen..."

In de verschillende categorieën vielen volgende prestaties op te merken:

De resultaten van alle Belgische klimmers op het Youth Color Climbing Festival

Bron : http://www.klimax.be/blog/
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,