Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Twee onverschrokken Belgen op het Wereldkampioenschap in Arco

Twee onverschrokken Belgen op het Wereldkampioenschap in Arco

24 juli 2011

Het Wereldkampioenschap in Arco, Italië, laat er geen snipper twijfel meer over bestaan: het sportklimmen is helemaal klaar voor de Olympische Spelen. Sinds begin juli weten we dat onze sport een van de kanshebbers is om deel te worden van de Olympische Spelen in 2020. In 2013 zal de uiteindelijke beslissing om het sportklimmen al dan niet op te nemen in het programma van de Spelen van 2020 genomen worden op het 125ste overleg van de Internationaal Olympisch Comité in Buenos Aires.

Op het sportieve vlak laat het Wereldkampioenschap een ietwat flauwe nasmaak achter bij de Belgen. Nog nooit was ons land zo sterk ondergerepresenteerd op zulk een belangrijke competitie. Onze Belgische kampioenen en de andere tenoren uit onze competitie lieten omwille van persoonlijke redenen deze wedstrijd aan zich voorbij gaan. Uiteindelijk namen enkel Jurgen en Yannick Lis deel aan het kampioenschap. Ze eindigden respectievelijk 89ste en 127ste voor het moeilijkheidsklimmen en 58ste en 62ste bij het snelheidsklimmen.

In de hoogste regionen van het wereldklassement vinden we enkel de bekende namen terug. Denk maar aan Angela Eiter die, amper 25, voor de 3de keer de wereldtitel moeilijkheidsklimmen achter haar naam mag schrijven. Opvallend is ook dat er naast Eiter niet minder dan 5 Oostenrijkse dames naar de finale doorstootten.

Podium difficulty dames

 1. Angela Eiter (AUT)
 2. Ja-In Kim (KOR)
 3. Röck Magdalena (AUT)

Podium difficulty hommes

 1. Ramon Julian Puigblanque (ESP)
 2. Jakob Schubert (AUT)
 3. Adam Ondra (CZE)

Podium boulder dames

 1. Anna Stöhr (AUT)
 2. Sasha Digiulian (USA)
 3. Juliane Wurm (GER)

Podium boulder hommes

 1. Dmitry Sharafutdinov (RUS)
 2. Adam Ondra (CZE)
 3. Rustam Gelmanov (RUS)

Podium speed dames

 1. Maria Krasavina (RUS)
 2. Anna Tsyganova (RUS)
 3. Tamara Kuznetsova (KAZ)

Podium speed hommes

 1. Qixin Zhong (CHN)
 2. Stanislav Kokorin (RUS)
 3. Danylo Boldyrev (UKR)

Arco was ook het toneel voor een nieuwe 'snelle' discipline: estafette voor gemengde ploegen. Rusland kwam goed voorbereid aan de start en landde haar twee ploegen op de eerste en de derde plaats. Ukranie vervolledigde het podium.

De site van het Wereldkampioenschap in Arco
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,