Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
UIAA Worldcup Puurs

UIAA Worldcup Puurs

21 maart 2006

Op 28 en 29 april vindt de eerste Wereldbekermanche lead climbing 2006 plaats in Klimax (Puurs). Voor velen van de méér dan 100 beste klimmers uit alle continenten is dit een van de gezelligste wereldbekers omwille van de sfeer en omkadering. Bestel je kaarten vlug!
Het avondprogramma tussen de finale en de beroemde Goldfinger Party is opgevuld met een spectaculaire multivision show van Stefan Glowacz, professioneel klimmer met een fascinatie voor ver afgelegen Big Walls, die enkel te bereiken zijn na dagen aanloop per kajak of zeilboot. Stefan Glowacz stond mee aan de wieg van het sportklimmen in de jaren ?80 en was gedurende 8 jaar de absolute wereldtop. Dit evenbeeld van Alexander Huber, nu gefascineerd door expedities, heeft afgelopen jaren enkele spectaculaire routes geopend in Antarctica, Groenland en Patagonië. Voor zijn recente beklimming van de Cerro Murallon, een 1000m noordwand in Patagonië waren er maar liefst 3 opeenvolgende jaren nodig om samen met crazy Robert Jasper de top te halen zonder ook maar één haak te gebruiken. Dit huzarenstukje leverde dit duo dit jaar een nominatie op voor de Piolet d? or.


Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,