Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Vidmar en Puigblanque winnen in Puurs

Vidmar en Puigblanque winnen in Puurs

Maja Vidmar en Ramon Julian Puigblanque winnen de Belgische manche van de Wereldbeker Lead. De Sloveense met een miniem verschil, de Spanjaard verplettert de tegenstand.
De winst van Maja is gebaseerd op de halve finales waar ze haar landgenote Mina Markovic voorafging. In de finale vielen ze beide in exact dezelfde zware pas bovenin de finaleroute.
Ramon op zijn beurt overklast de tegenstand en viel waarschijnlijk eerder door tijdsgebrek dan door krachttekort.

Aan Belgische zijde geen finalisten, Chloé Graftiaux mist nipt een plaats bij de eerste 8 (score van 36+ in plaats van de vereiste 37- om door te stoten)... Muriel Sarkany en Alix Graftiaux eindigen 12e en 18e.

In het speedklimmen zijn het de Oekraïnse Svitlana Tuzhylina en de Venezuelaan Leonel de las Salas die winnen.

Klassement op deze pagina.
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


29/09/2008
Nog een geluk dat de presentator Muriel wist te zeggen dat ze die volgende greep onderhands moest nemen anders was ze nog veel sneller gevallen dan de aandelen van Fortis.

En Johanna Ernst kreeg dan blijkbaar toch meer dan de 5 frank die ze in Antwerpen op straat zou krijgen van diezelfde presentator.

En dat je de parcours bij het moeilijkheidsklimmen best aan een speedtempo klimt is ook een nieuwigheid waarmee de presentator me van mijn stoel blies. Hoe sneller je klimt hoe minder moe je wordt. Interessant!!

En wie weet, misschien mist Mina Markovic de eerste plaats wel omdat ze in de halve finale viel toen ze door de presentator aangemoedigd werd:

Come on Maja, come on!


klimfreak

29/09/2008
zijn mooi inzicht in de dynamische passen die hij beschreef als 'dit is nu een dyno of jete; het op een neer bewegen van het lichaam om naar de volgende greep te geraken' heeft mij moeite gekost om mijn ice-tea fleske ni naar zijne kop te smijten. zijn interviews waren anders ook wel schitterend en goed getimed. volgende keer beter?

29/09/2008
Wel wel, presentator zijn is geen makkelijke job

Neem Christopher als voorbeeld (officiele presentator van de FFME wedstrijden). De kerel wordt elke keer grappiger met zijn commentaren. Soms een beetje overdreven
maar, na een paar waarschuwing, doet hij nu het verschil doen tussen aanmoediging en tips.

In Slovenia & Tsjechië heb ik ook wedstrijden bijgewoond. Er waren daar geen enkel aanmoedigingen voor buitenlanders...

Hube

29/09/2008
Voor alle duidelijkheid... Chloé heeft ook een 37- gekregen.
Had ze deze greep kunnen fixeren of had ze in de qualificaties de route ook kunnen toppen, dan had ze wel mee doorgemogen naar de finale.
't Was dus kantje-boordje.

29/09/2008
iemand enig idee wat precies de niveaus waren van de routes in halve finale en finale (zowel bij dames als heren)? Kon ik niet direct ergens terugvinden.

Merci!

29/09/2008
Als je met een publiek zit waar de helft met moeite weet wat klimmen inhoudt, dan was deze commentator schitterend.
Te weten dat hij normaal gezien turnwedstrijden verslaat ... Chapeau voor wat hij heeft bereikt op die twee dagen. Voor hij eraan begon, wist hij zelf ook niets van klimmen. Wie doet hem dat na?

30/09/2008
jete dyno is dus een dynamische pas zoals hij dacht. en ja, hij had ook gelijk toen hij in het interview dacht dat kleine grepen (vaak) moeilijker zijn dan grote grepen. proficiat!! ik had het zeker niet beter gedaan!. hopelijk vinden ze volgend jaar iemand die deze sport even goed kan presenteren! mss een golfer of een zwemmer... Ik heb trouwens gehoord da als ge hem int echt tegen komt ge hem zo 5 frank zou geven...

30/09/2008
De reden dat Chloë Chraftiaux niet in de finale zat is niet omdat ze een bepaalde greep niet heeft gehaald, maar omdat ze niet bij de beste 8 klimsters behoorde. (zie reglementen)

Ze heeft in de halve finale inderdaad exact dezelfde greep getikt dan de 2 personen die net wel naar de finale mochten, maar dat was omdat die 2 in de selectie beter waren gestrand.

Had Chloë in de selectie en halve finale exact dezelfde greep gehaald dan de 8e persoon in ranking, dan mocht ze als uitzondering wel naar de finale.nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm