>
Artikels 

Adventure Affair 2007

18 februari 2007, 

Verloren in een uithoekje van de staat Alberta wordt het dorpje Banff iedere winter door een immens wit tapijt bedekt. Dit maakt haar één van de meest geliefde skistations van Canada. Banff is onder avonturiers van over de hele wereld vooral gekend om zijn beroemde bergfilmfestival. Reeds gedurende 31 jaar zijn er ieder jaar honderden, amateurs en professionals, die hun film indienen bij de jury van het Banff Center. Enige voorwaarde: het thema van de film moet avontuurlijk zijn.

Adventure AffairEr zijn iedere keer minstens zoveel films met de focus op de sportieve prestaties als films die getuigen van buitengewone avonturen. De toegewijden van de tournee die het Festival organiseert over de hele wereld, herinneren zich vast het onvergetelijk verhaal van de 19-jarige Noor die een minuscuul bootje afhuurde voor een maandenlange reis naar Antarctica (Berserk in the antarctic). Of het epos van twee Engelse dertigers die zich volledig lieten onderdompelen in de vijandige en nooit verkende jungle van zuidoost Azië.

Films met net dat ietsje meer ! Dat is het Banff Mountain Film Festival dat naar aanleiding van de 14de editie van Adventure Affair in Flanders Expo te Gent weerom present zal zijn.

Kortom, redenen genoeg om een uitzinnige menigte bestaande uit geroutineerde avonturiers en toeristen op zoek naar wat avontuur aan te trekken.

Luc Trommelmans, organisator van de beurs bevestigt het ons "Adventure Affair heeft zich sinds enkele jaren gediversifieerd door zijn bezoekers een programma met sensationelere activiteiten voor te stellen." Voor de exposanten is dezelfde filosofie van toepassing "Het is dat wat ons anders maakt dan vakantiesalons. Hier vind je geen touroperators terug." Je vindt hier trouwens ook weinig of geen fast food toeristen terug. "Onze bezoekers zijn meer dan anderen op de hoogte van de basisprincipes van verantwoord toerisme" doet Luc Trommelmans er nog een schepje bovenop. We hebben de neiging hem te geloven aangezien dit soort activiteiten gereserveerd zijn voor de een elite met goed verankerde ecologische waarden. Rest er nog dit te bewijzen in de realiteit...

Voortgaand op zijn élan biedt de beurs ook dit jaar een overvolle agenda aan. Zij die er naartoe gaan, kunnen maar liefst een 100-tal exposanten bezoeken die verspreid staan op zowat 12.000 m² expositieruimte.

Met de projectie van 5 films van het Banff Mountain Festival waaronder Bug Out, klimfilm in de reeks Return 2 Sender, de lancering van de avonturier van het jaar en de wedstrijd over 9 proeven met als hoofdprijs een reis naar Peru belooft de editie 2007 vele indrukken achter te laten. Een eerste bestemming om, wie weet, te ontdekken tot waar de komende vakanties zullen reiken.

Praktische informatie

  • Datum: van 23 tot 25 februari 2007
  • Openingsuren: Vrijdag van 14u tot 21u (nocturne)
    Weekend van 10 tot 18u
  • Toegangsprijs: ? 8
    Kinderen tot 12 jaar: gratis
  • Info bezoekers: 09/241.92.11
  • Website: www.adventureaffair.be

Hubert

 


Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerenartikelarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,