Indoorklimmen
>
Artikels 

Blueberry Hill en haar nieuwe boulderzaal

23 maart 2004, 

BCN was op zaterdag 20 maart 2004 aanwezig bij de openinghappening van de nieuwe boulderzaal van Blueberry-Hill (Kortrijk).

Er werd al een tijdje hard gewerkt in de Blueberry-Hill, aan een nieuwe blokklimzaal en het
aanpassen van het speleoparcours.

Afgelopen zaterdag was het zover, de officiële opening en het was zeer goed.
's Morgens was er een uitnodiging aan de clubs en leveranciers maar om 20 uur eindelijk de echte opening voor het publiek. Na het glaasje en de openingsspeech was het eindelijk zover en werd de blokzaal open gesteld voor de klimmers.
Deze blokzaal kan men vanuit de klimzaal betreden, achteraan blijven er nog enkele kleinere touwroutes en er is een nieuwe voorklimwand met vaste setjes. Uw pofzakje mag je gerust thuis of in je klimzak laten want er zijn 2 grote zakken met pof vast gemonteerd zodat bij een val of het hangen aan het plafond niet alle pof uit je persoonlijke pofzak op de valmat terechtkomt. De valmat is vrij zacht en op basis van de valmatten bij het polsstokspringen gemaakt.
De sfeer was zaterdagavond zeer goed, men had niet enkel voor een drankje gezorgd maar er was een hapje dat bestond uit brood, boter, kaas, charcuterie en wat rauwkost. De muziek was aangenaam en niet storend. Er was een tombola georganiseerd waar behalve een hele reeks kleine prijzen toch enkele dingen bij waren die de moeite waard waren (10-beurtenkaarten, trimestrieel abonnement, grigri, gordel, crashpad)
De opkomst was vrij goed, toch kon door de spreiding der activiteiten vrij behoorlijk
geklommen worden. Maar om echt te genieten van de nieuwe blokzaal was het zaterdag iets te druk, iedereen was dol-enthousiast en wou het even uittesten.

Ik kan zeker een bezoek aan de aanwinst van Blueberry-Hill aanraden. Soms is er veel volk in de BBH, maar nu kan je als er teveel volk aan de touwen is, gaan klimmen in hun boulderzaal. Is het daar te druk, dan kan je altijd gezellig een drankje nemen of een babbeltje slaan.  

We bedanken Serge, Sylvain, Pieter en Tim en de vele anderen die meegeholpen hebben aan deze geslaagde avond en wensen nog een fijne toekomst aan Blueberry-Hill.

Guido


Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerenartikelarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,