Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Indoorklimmen
>
Nieuws 
855.000 euro aan subsidies voor Entre Ciel et Terre

855.000 euro aan subsidies voor Entre Ciel et Terre

10 juni 2010

Na een tien jaar durende strijd, krijgt klimzaal Entre Ciel et Terre in Louvain-la-Neuve eindelijk de subsidie van 855.000 Euro van het Waals gewest voor de renovatie van de bestaande infrastructuur en voor de bouw van drie nieuwe muren. De klimzaal kon al enige tijd de toestroom aan klimmers niet meer slikken.

Jean-Marc de Laever, de verantwoordelijke van het asbl, verduidelijkt de lange weg die ze hebben moeten afleggen om dit resultaat te verkijgen: In 2000 legde Entre Ciel & Terre een dossier op tafel waarin de geschatte evolutie van de zaal geschetst werd, gericht aan het Complexe Sportif de Blocry (CSB). In 2003 werd het dossier eindelijk aanvaard door het beheer van CSB. Dat duurde dus al drie jaar, maar als klap op de vuurpijl duurde het daarna nog eens zeven jaar vooral het Waalse Gewest haar handtekening onder het dossier wilde plaatsen.

De 855.000 euro subsidie covert 75% van de werkkost, de overige 25% zou het Complexe Sportif du Blocry voor haar rekening nemen. Naast een opfrissing van de huidige zaal komt er ook een uitbreiding in de richting van de gymnastiekzaal, maar ook een leerzaal van 360m2, een boulderruimte van 220 m2 en een kleine klimruimte van 50m2 voor de allerkleinsten. Ook nieuwe kleedkamers en een nieuw onthaal zouden erbij moeten komen. Het zal dus een werk van lange adem worden. Men hoopt in de loop van 2011 de nieuwe zaal te kunnen openen.

De site van Entre Ciel et Terre
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


11/06/2010
euh, geweldig zeker..

14/06/2010
de toestroom van de klimmers niet meer slikken?? haha, ik ga net daar klimmen omdat het daar rustiger is dan in andere zalen...of er is toch meer ruimte alleszins.
Maar goed, een betere en nieuwere klimzaal, dat kan ik alleen maar toejuichen! Olé
(gaan ze de inkomprijs dan aanpassen?)


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,