Links
>
Artikels 

Escalade à bleau de 7 à...

15 oktober 1999, 

Inleiding

Fontainebleau.... een begrip. Weinige klimgebieden zijn zo bekend als het deze, wie Bleau zegt, zegt boulderen. Het kan dan ook moeilijk anders of er zouden tal van websites bestaan over dit prachtige gebied, de "bleau-sites".
Ik pik er eentje uit ... Escalade à Fontainebleau de 7 à...

screenshot

Inhoud

De titel zegt het reeds.... deze site geeft een overzicht van alle boulders in bleau vanaf het niveau 7a. Dit met bijkomende informatie over het gebied, de klimstijl en de route-opener. Vanaf 7a.... dit kan enigszins elitair lijken en voor de gemiddelde bezoeker van bleau niet aan de orde van de dag....

Het is bovendien zo dat niet veel klimmers die de 7a wél machtig zijn, deze site wél zouden gebruiken als topo.... in de meeste gevallen zullen zij al wel een echte topo gekocht hebben (die ook veel beter is dan deze site). Waarom dan deze site?

Ten eerste voor de foto's: er is een zeer uitgebreide foto-collectie aanwezig die die van andere sites ver overtreft (bleau.climbing.nl buiten beschouwing gelaten). Zoiets is altijd wel een bezoekje waard. Ten tweede voor het feit dat dit de bleau-site is die de bleau-actualiteit het dichtst op de voet volgt met gemiddeld meer dan 1 bericht per week over nieuwe routes, nieuwe quoteringen, herhalingen van de moeilijkste routes, e.d.

Bovendien bevat de site nog andere nuttige en minder-nuttige (maar niet minder interessante) informatie, zoals een bibliografie (topo's e.d.), de belangrijkste routeopeners en natuurlijk de obligate links naar de beste boulder-sites.

En ten derde dan (moest je nog niet overtuigd zijn van deze site): "Escalade à Fontainebleau de 7 à...." maakt deel uit van de "l'anneau des grimpeurs", een zogenaamde "webring" die een hele reeks van interessante franstalige klim-sites aan mekaar linkt. Vind je deze site dus niet interessant genoeg (omdat boulderen je niet interesseert bijvoorbeeld) kun je langs deze weg op zoek gaan naar een andere. Ik waarschuw u, je bent snel weg voor een uur.

Beoordeling

Als het doel van deze site is de topo's ten dele te vervangen is ze eraan voor de moeite. De maker zal dit ook wel ingezien hebben en is er desondanks in geslaagd een interessante website af te leveren.

De lay-out is sober, waarmee ik bedoel dat ze niet professioneel overkomt (moet dat dan?).... toch is ze zeer overzichtelijk en zogoed als alle pagina's zijn bereikbaar in 1 muisklik. Een must voor de foto-addicts!

Escalade à Fontainebleau de 7 à .. vind je op http://www.multimania.com/bleauelu


Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerenartikelarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm