Materiaalgids
>
Artikels 

Opendeur dag

Februari 2005

15 februari 2005, 

Wij allen hebben eens gedroomd van een splinternieuw 9,8 mm touw, of een waterdicht ademend vestje dat zo uit de lucht komt vallen in onze 35 liter ultralichte rugzak. Maar wij weten dat deze dingen in de realiteit niet zo snel gebeuren.

Dus stoppen we met dromen en komen terug met onze voeten op de grond. Zie hier het eerste van een reeks artikelen dat slecht één doel heeft: u op de hoogte houden van de nieuwigheden in onze geprefereerde winkel.

Wij zullen u voortaan elke maand informeren over de nieuwigheden die in België in de handel worden gebracht. Zij worden voor u getest en grondig bekeken en u kan ze zonder veel problemen vinden in de betere sportzaken van het land.

Onnodig te zeggen dat BCN aan jullie denkt. Op naar de Opendeur dagen!

The North Face Men's STH Jacket

U zegt misschien: dit is geen product voor alpinisme, maar iets speciaals voor skiërs, u kan mogelijks denken: dit heeft niets te maken met onze klimsport. Wel u vergist zich! De STH jacket heeft dezelfde eigenschappen als de klassieke softshells die door The North Face worden geproduceerd, namelijk: licht, sterk en de soepel. Met een membraan van Apex Weatherblock Stretch worden de bewegingen van de armen door de soepelheid van de stof erg vergemakkelijkt en behoudt de jacket zijn winterbescherming. Een ding dus is zeker, tijdens het klimmen zal de STH Jacket u warm houden. STH staat voor Steeper Than Hell!

Mens STH JacketWat merken we verder op:

 • Gemakkelijk bereikbare zijzakken, zelfs met de handschoenen aan
 • Een vergevorderde technologie is gebruikt om de gevoelige plaatsen zoals de zaknaden of de middenrits te versterken
 • Kleuren: Black (foto), Zinc Grey/Asphalt Grey, Sandstone/Root, Alkali Blue/Blue Ribbon, Orange Chutney/asphalt Grey
 • Maten: S à XXL
 • Gebruik: Ijsklimmen en soft-alpinisme
 • Aanbevolen verkoopprijs: 300 EUR

 

Montrail Zealot

Als Noord Amerikaanse marktleider van schoenen voor extreme tochten, werpt Montrail zich op de Europese markt in 2005 en belooft ons enkele verheugende innovaties. Later onthullen wij u het wonderconcept gebruikt voor de stapschoenen. Maar nu concentreren wij ons op de klimschoen: de Zealot.
Door zijn  enigszins asymmetrische vorm, kan de Zealot gemakkelijk in de categorie van de universele klimschoenen ingedeeld worden. Hij onderscheidt zich van de concurrenten door zijn pluimgewicht en zijn comfort.
Ongelofelijk maar waar: het aan hebben zet aan tot het behalen van hogere prestaties. Een ander verschil is zijn voetomsluiting, dit door de gekruiste velcros die een betere en nauwkeurige houding van voet waarborgen en die in één richting worden georiënteerd.
De goede wrijving van de Gryptonite-rubber heeft zijn deugdelijkheid reeds bewezen en plaatst ze boven zijn concurrenten. ZealotHet eindwoord aan Nicolas Favresse: Ik heb ze veel gebruikt, maar niet stuk geklommen... Onnodig te zeggen dat de Zealot een uitzonderlijke duurzaamheid bezit.

 • Is geschikt zich voor alle klimactiviteiten: blok, rots en indoor
 • Model: past voor vrouw en man
 • Zool: Gryptonite 4mm
 • Gewicht: 213 gr (maat 39)
 • Maten: 34 à 46
 • Aanbevolen verkoopprijs: 90 EUR

 

 

Osprey Crescent 70 met Bioform CM riem

Reeds 30jaar produceert Osprey rugzakken voor extreme doeleinden. Ongetwijfeld is er enorm veel studiewerk besteed om innovaties te ontwikkelen die u opnieuw laten wegdromen.
Deze rugzak bestrijdt wat alle rugzakgebruikers voor extreme doeleinden vrezen: een gebrek aan comfort.
Zijn codenaam: Bioform Custom Molding Hipbelt. Hij sluit via een speciale riem op uw heupen aan als was hij speciaal voor u ontworpen en gemaakt. Echt vernuftig gemaakt als we denken welke problemen rugzakken veroorzaken. Crescent 70De gevormde riem die speciaal aan dit model wordt gekoppeld geeft een verbetering van het comfort en een betere verdeling van de inhoud. Deze riem wordt speciaal op maat gebracht doordat hij in een Osprey oven in de winkel perfect aangepast wordt aan jouw taille. In wezen onvergelijkbaar met de gewone riemen.
Een andere troef van Crescent zijn de stangen in aluminium die de last stabiliseren en terzelfder tijd de flexibiliteit handhaven. Deze zijn afneembaar en laten toe aangepast te worden aan uw rug bij de eerste aanlooptocht.

Conclusie: een expeditierugzak die velen graag willen dragen.

 • Bestaat in drie volumes met inhoud van 70, 85 en 110 liter
 • Verwijderbare drinkzak van 3 liter
 • Zip openingenaan de onder- en
 • Kleuren: Delta Blue, Red Earth (zie foto)
 • Gewicht: 2,96 kg
 • Dames model beschikbaar: Luna
 • Aanbevolen verkoopprijs: 300 EUR
 • Verkrijgbaar bij: Avventura, De Berghut, Kariboe, Bever Zwerfsport, Horizon Buitensport, Base Camp & As Adventure

 

Lowe Alpine Pro Tool Bag

Iedereen kent Lowe Alpine voor de kwaliteit van zijn rugzakken.
Pro Tool BagMaar minder gekend van hen, is het materiaal dat dient om de rugzakken te beschermen! De eerste in deze soort is de Pro Tool Bag, deze bestaat uit een beschermende omhulsel dat twee Piolets kan bevatten. Gezien het geslepen karakter van dit soort klimmateriaal, is het verstandig om de kledij en de rugzakken te beschermen? De Pro Tool Bag bezit op beide einden van een versterkte rubber bescherming. Hij werd ontworpen om zowel de klassieke pickels maar ook om de ijsbijlen met omgebogen hecht te omvatten (type Quark Ergo van Petzl/Charlet en ook Racing van Grivel).
Maak de rekening zelf, hij is enorm prijselijk en interessant. In andere woorden, een aankoop die je als een goede huisvader, enkele Euro's zal besparen!

 • Rits over de hele lengte om het opbergen en het uitnemen van de piolets te vergemakkelijken
 • Beschikt over een gesp om op de rugzak vast te zetten
 • Bestaat in rechte versie voor de wandelpickel (Ice Axe Bag) en in een versie voor stijgijzers (Crampon Pouch)
 • Kleur: Moroccan Blue/Black
 • Gewicht: 170 gram
 • Aanbevolen verkoopprijs: 24,95 EUR


  Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

  Registreren  artikelarchief 

  Nieuws 
  Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

  Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

  Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

  7 januari 2016,

  Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

  Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

  Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

  4 januari 2016,