Materiaalgids
>
Artikels 
Prana Thresher Pant, gemaakt voor het klimmen

Prana Thresher Pant, gemaakt voor het klimmen

13 maart 2009, 

Het gebeurt maar al te vaak dat je na het klimmen de zaal verlaat met handen die er niet uitzien. Moest er een manicure te vinden zijn aan elke uitgang van een klimzaal dan zou die best wel veel volk kunnen trekken. Maar, in het klimmen zijn het niet enkel de handen die afzien. Een echt goede klimsessie impliceert immers ook het gebruik van het volledige lichaam: knieën, bovenbenen, rug, voorarmen, ellebogenwerk,... Als je niet een pietje precies bent als het op uw huid en lichaam aankomt tenminste. Een weekend Fontainebleau hernieuwde alle herinneringen aan deze heerlijke sensaties die niet zouden uit de toon vallen in een martelkamer.

Zeggen dat ik de sfeer vergeten was zou een leugen zijn. De boulders van het bekende bos zullen nooit uit iemands geheugen gewist geraken. Maar ik was toch enigzins vergeten hoe intens het herstel van een weekend Fontainebleau was. Positief punt was wel dat ik geen schaafwonden aan de benen moest laten helen. En dat valt waarschijnlijk toch ook te wijten aan de Prana Thresher Pant die ik er kon dragen. Het was reeds enkele weken dat ik er andere klimmers in zaal mee afgunstig kon krijgen, een effect dat Prana-kledij wel vaker heeft in klimmersmiddens. Na de test in het bouldermekka was het wel duidelijk: niets dan goede ervaringen met deze broek.

De Thresher Pant is gemaakt op basis van 72% de katoen en 28% nylon. Dat is dus: geen lycra, geen elastaan, geen futiliteiten. De broek heeft een rechte snit en een gebruikte tint (Prana passeert de broeken enkele keren door de machines om ze een retro-effect te geven). Een look die « mja, dat is nu al 10 jaar dat ik in mijn jeans klim en hij verslijt maar niet, ziet er zelfs nog nieuw uit » uitstraalt. Het was liefde op het eerste zicht, zelfs toen hij na de eerste wasbeurt me toch wel deed afvragen of mijn vriendin zich vergist had van programma of dat de broek steeds zo'n tint vergt...

Daarbij, ik zocht al lang een broek in dit genre en kleur. Klimmen in jeans is zeker cool maar niet echt ideaal: een echte jeans is zwaar en beperkt de bewegingen. Hier is het compromis look/gewicht gevonden! Het is een broek voor sportieve activiteiten, dat zeker, maar met wat minder magnesiumsporen kun je hem gemakkelijk in de stad dragen. Een veelzijdige stijl die tegenwoordig best in is.

Wie lichtgewicht zegt, zegt ook aangepast aan de beste weerscondities. De Thresher Pant figureert zowel in de winter als de zomercatalogus van Prana. In Fontainebleau ging de temperatuur niet onder de 10 - 12°C, eerder warm voor stevige prestaties. Ik merkte geen enkel moment iets van koude maar dat wil zeker ook zeggen dat de broek in lente- en zelfs zomertemperaturen gepast is. De zon scheen immers stevig. Het is echter moeilijk te zeggen tot welke temperatuur de broek echt comfortabel blijft. Maar gezien we de beste winter in jaren gekend hebben in België waren er zalen waar de temperatuur bij momenten lager was, tot  zelfs 8°C. En ook daar, geen koudegevoel. Onder de 8°C... geen idee.

Ander pluspunt en zeker niet van de minste: zijn slijtvastheid. Na 20 klimsessies, 5 wasbeurten en 3 keer in de droogkast (Belclimb schrikt van weinig terug om tot in de details te testen) is er nog geen pluisje te zien noch scheurtjes of andere tekenen van gebruik. Er valt echt niets op aan te merken.

Op vlak van comfort krijg je wat je koopt: katoen en nylon. Het zachte van lycra vind je hier niet, maar dat zoek je ook niet als je deze broek aanschaft.

Toch een waarschuwing: de Amerikaanse maten kunnen voor wat verwarring zorgen. Met mijn 185 cm nam ik een medium en gelukkig beschikt de broek over een aanpasbare taille want anders had ik er in kunnen zwemmen. Ook geen nauw gevoel ter hoogte van de knieën, waar de broek versterkt is, mede dankzij de snit in drie stukken : bovengedeelte, knieën en onderbenen, wat een betere aanpasbaarheid van de broek aan de bewegingen mogelijk maakt.

Wat kunnen we er tot slot nog meer over zeggen? Niets eigenlijk… Ik had echt moeite om minpunten te vinden. Voor een prijs van 69,99 Euro kun je op de markt andere broeken van dezelfde categorie vinden die niet van een gekend merk zijn en ook niet over de eigenschappen van de deze beschikken. En vergeet niet dat je er velen jaloers mee zult krijgen!

Hube

Technische details

Compositie: 72% coton, 28% nylon
Kleuren: Earth, Cedar, Midnight (op de foto's)
Maten: S tot XL
Aanbevollen verkoopprijs: 69,99 Euro
Info: www.prana.com


Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


18/04/2009
Bonjour Hube,
Merci pour ton article qui donne envie de porter même habit. Peux-tu renseigner où se procurer si belle parure ?
Merci et bonne continuation
James

7/05/2009
Hello James,

J'ai transféré ta demande à Prana. J'espère qu'ils pourront te répondre.

Hube


artikelarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm