Materiaalgids
>
Artikels 
Salewa Cape PL Bamboo

Salewa Cape PL Bamboo

Echt "Alpine Active" comfort

3 oktober 2009, 

Vlak voor de zomermaanden kreeg ik een pakketje in mijn handen om te testen. Het bleek de Cape PL Bamboo uit de Alpine Active reeks van Salewa te zijn. De Cape is een lichte fleece die me al op het eerste zicht wist te bekoren. Niet te veel tralala, eenvoudig gesneden, sobere kleuren met tof fluo-accent, twee onopvallende zijzakken met rits en het geheel ook sluitbare met een volledige rits. Allemaal zaken die ik graag zie bij een zomerfleece. De rits maakt het mogelijk de fleece los te dragen in plaats van hem over het hoofd te moeten trekken. Dat laat in de zomermaanden toch wat speelruimte in functie van de avondlijke of ochtendlijke temperaturen.

Bij het aantrekken valt onmiddellijk op dat Salewa niet gelogen heeft met de ‘extremely light’ beschrijving van deze fleece. Dit alles dankzij de Polarlite® micro Bamboo die met zijn ultrafijne microvezel ideaal geschikt is voor zacht en lichte kleding en daarbij nog over de best mogelijke warmte-isolerende eigenschappen beschikt.  En inderdaad, ik had nooit gedacht dat zo'n flinterdunne fleece zo warm zou aanvoelen. Over dit alles kan ik alleen maar lovend zijn.

Enig minpunt van de Cape zijn de gebruiksvriendelijkheid van de ritsen. Maar al te vaak blokkeren de ingewerkte ritsen van de zijzakken in de stof. De hoofdrits doet enkel moeilijk bij het openen. Het allerlaatste klikje gaat steevast moeizaam.

En verder valt nog enkel te vermelden dat je deze fleece rechtstreeks op de huid moet dragen. Een t-shirt kan er nog onder maar meer is, ten eerste zonde omwille van de zalige zachtheid, ten tweede lastig omdat de mouwen dan wat smal uitvallen en de stof gemakkelijk hapert op andere stof.

Salewa bewijst met deze zomerfleece en zijn hierboven vermelde overtuigende pro’s en slechts weinige, eerder triviale minpunten dat 70 jaar alpiene ervaring zijn vruchten afwerpt.

Tijl

 

Technische details

Activiteiten : via ferrata, hiking, alpinisme, sportklimmen
Maten : XS to 5XL
Materiaal : Polarlite Micro Bamboo
Kleuren: cinder, black, red, appel, walnut, ebano
+ : zacht, licht, gebruiksgemak, sneldrogend
- : de ritsen
Aanbevolen verkoopsprijs : 70 Euro
Info: www.salewa.com


Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerenartikelarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,