Materiaalgids
>
Artikels 
The North Face Fulcrum 35

The North Face Fulcrum 35

Veelzijdig, comfortabel, handig... What else?

8 juli 2009, 

De eerste keer dat ik de Fulcrum 35 in mijn handen kreeg zei ik tegen mezelf  "dedju, deze rugzak is enorm...". Ik keek eens naar mijn klimgerief en alle andere ‘brol’ die ik op mijn rug neem als ik op 2 wielen ga werken en het was snel beslist: de eerste test zal op de fiets gebeuren!

Klassieke benadering

De eerste keer dat ik de rugzak over de schouders zwierde verraste hij me ten zeerste : de zak heeft 8 sluitingen om hem volledig aan uw gestalte aan te passen. De heupriem is eerder kort... Met mijn (brede) heupen weet ik niet direct wat daarvan te denken maar we zien wel...
Enkele gebruiksessies later kan ik niet anders dan stellen dat het een plezier is om deze rugzak te dragen! Hij is niet alleen perfect stabiel (eenmaal volledig afgesteld op uzelf) en merk je nauwelijks dat je een rugzak draagt, ook de verticale sangels verhinderen de armbewegingen niet (vaak nuttig om automobilisten op uw aanwezigheid als zwakke weggebruiker te wijzen...), en de reflecterende punten op de achterzijde maken u goed zichtbaar bij valavond...

Outdoor benadering

Na deze overtuigende, klassieke tests is het de beurt aan het bedoelde terrein om als testbiotoop te dienen voor de Fulcrum. Een eerste positief punt: op het vliegtuig mag hij mee als handbagage! Vervolgens bevestigt hij het bij het fietsen ervaren comfort ook op smalle bergpaadjes: je vergeet haast dat je een rugzak draagt! Het comfort is een constante van het moment dat je de rugzak op de rug neemt tot aan de voet van de beoogde route(s). Waarschijnlijk ligt dat aan de E-VAPT structuur van de rugzijde. Deze laat immers een goede luchtcirculatie toe zodat uw rug droog blijft! Maar het allround zijn van deze rugzak viel me vooral op toen ik een klein detail ontdekte op de borstlus : een fluitje. The North Face denkt blijkbaar aan alles, ook aan noodsituaties!

Voor wat de technischere kant van de zaak betreft: de Fulcrum 35 is opgebouwd uit 4 handige compartimenten (camel back, touw of andere materiaalbevestigingspunten...) met een ritssluiting die u toelaat om het centrale compartiment langs de voorzijde te openen. Net toen ik dit artikel aan het uitschrijven was ontdekte ik een vijfde compartiment, zichtbaar van het type "enveloppe". Ook de Vertical/Grimper/Blok kan gerust mee tot aan de rotsen zonder, althans gedurende het transport, ervan af te zien! Safety First!
Ook vind je op de zak : twee voor drinkbussen en twee materiaallussen en een sangel voor de wandelstokken. De tegen slijtage versterkte naden en het materiaal waaruit de zak gemaakt is (360D Ballistics nylon, brrr) maken deze tevens voldoende waterdicht om een kleine doch stevige regenbui te overleven!

Te weten

Een kleine opmerking: de sluitingen van de sangels zijn discreet... misschien zelfs een beetje te. Met koude handen of handschoenen wordt het al snel moeilijk om ze te openen... Niet echt een rugzak voor ijsklimvakanties dus.

Maar toch, als je dit jaar van plan was te investeren in een goede, nieuwe dagrugzak moet je zeker de Fulcrum gaan bekijken in de winkelrekken!

Flying Squirrel

 

Technische fiche

Materiaal: 315D Cordura® nylon auto airbag fabric, 630D Ballistics nylon
Maat: 66 cm x 22 cm x 31.5 cm, unieke maat
Gewicht: 1100 gram
Volume: 36 liter
Aanbevolen verkoopprijs: 115 Euro
Info: www.thenorthface.com


Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


7/08/2009
Na het lezen van je recensie ook één aangeschaft.
Wat een handig ding! Ik ben uiterst tevreden van de aanschaf. Er kan zelfs meer in dan een grotere door het intelligent design.
Zeker die 2 plaatsen langs de buitenkant waar vlot 2 x 1.5L drank in kan is zeer interessant!


artikelarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,