Materiaalgids
>
Artikels 
TNF Patrol 35, ultieme accessoire voor enthousiaste skier?

TNF Patrol 35, ultieme accessoire voor enthousiaste skier?

23 maart 2009, 

Naast zoektoestellen (LVS, Arva), schop en sonde lijken helm en ABS-rugzak in de toekomst meer en meer standaard te worden bij toerskiën en freeriden. Voor de occasionele (toer)skiër en buitenpisteskiër vormt vooral de kostprijs van dergelijke rugzak (ca. 600 à 700 €) een niet onaanzienlijke aanslag op de geldbeugel. Voor hen biedt de markt echter een uitgebreid gamma gangbare (toer)skirugzakken aan.
De afgelopen maanden had ik de mogelijkheid om de Patrol 35 Backpack van The North Face aan een doorgedreven onderzoek te onderwerpen.

Met deze stevige, maar behoorlijk lichte rugzak ging ik op stap in het Bregenzerwald en in de Kitzbüheler Alpen. De “backpack” werd getest bij zowel het skiën, het freeriden als het toerskiën. Soms droegen mijn stagedeelnemers de rugzak, zodat ik een ruimer en objectiever oordeel kon vormen. De indrukken van de testpersonen bleken vrij gelijklopend.

Onze large – doch ook verkrijgbaar in medium – werd vooral geprezen om de specifieke (toer)skisnufjes. Zo vind je vooraan een afzonderlijk opbergvak voor het blad van de sneeuwschop. Aan de rugzijde zijn twee sleuven, ééntje links voor de steel van de schop en ééntje rechts voor de lawinesonde… of omgekeerd. Heel handig en origineel vonden we het “uitbreidbare” extra vak voor bijvoorbeeld natte vellen onderaan de rugzak.

Dankzij een stevige, lange ritssluiting is de bagage eenvoudig langs de zijkant bereikbaar. Bij sneeuwval en hevige wind verhindert dit dat de binnenkant vol sneeuw komt. Het bij vrijwel elke rugzak onmisbare drinkzak-opbergvak ontbreekt natuurlijk niet.
De rugzak is relatief smal. Samen met een meer dan degelijke gordel en schouderlussen is de Patrol 35 dan ook zeer stabiel om te skiën. Sommigen vonden de rugzak nogal hoog, anderen hebben dit minder ervaren. Aan de rugkant bevindt zich een soort van ingebouwd schild, dat zowel zorgt voor luchtstroom tussen rugzak en vest als wat bescherming biedt bij een val.

De Patrol 35 is uiterst geschikt voor het dragen van ski’s (zij- en achterkant) of snowboard (achterkant). De lusjes zijn hier en daar wel wat lang. Je kunt ski’s en board ook stevig bevestigen als de rugzak niet propvol zit. Bij andere types zwiept het materiaal dan vaak van links naar rechts.

Overdreven groot is dit 35-liter model zeker niet, maar al het nodige voor een dagje skiën of toeren kan je er zeker in kwijt. Voor meerdaagse tochten is dit model minder geschikt.

Indien je in de winter maar één of hoogstens twee weken op stap bent en je niet de voorkeur aan een (dure) ABS-rugzak geeft, is de Patrol beslist één van de betere alternatieven. Het product werd dan ook beloond als “Gear of the Year” in Outside Magazine.

Peter

Technische details:

Materiaal: Nylon, ripstop Cordura, 7075 tubular aluminium
Sizes: M, L
Gewicht: 1600 gram
Kleuren: Alsphalt grey, Molten red (op de foto)
Aanbevolen verkoopprijs: 130 Euro
Info: www.thenorthface.com


Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerenartikelarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,