Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Mix
>
Nieuws 
125 jaar klimmen en alpinisme in België

125 jaar klimmen en alpinisme in België

De Kruidtuin van Brussel zag in 1883 de Club Alpin Belge (CAB)  ontstaan. Komende zaterdag 15 november zal, ter herinnering aan deze gebeurtenis die ook leidde tot het ontstaan van de BAC, een uitzonderlijke dag georganiseerd worden op dezelfde locatie.
En dit met een gevarieerd programma gedurende meer dan 8 uur op het menu : conferenties, videovoorstellingen evenals een tentoonstelling over de geschiedenis van het klimmen en het alpinisme in ons land. Dit alles wordt afgesloten met een soirée. Er zal heel wat volk zijn voor deze 125 jaar!

Belclimb maakte een site gewijd aan deze gebeurtenis : kijk op http://125.belclimb.net
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm