Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
8c+ en 9a voor Antoine Kauffmann in Santa Linya

8c+ en 9a voor Antoine Kauffmann in Santa Linya

De paasbreak 2015 van Antoine Kauffmann zal in menig geheugen gegrift staan. De rechtenstudent werkte op dag 1 van zijn verblijf in Santa Linya (Spanje) zijn eerste 8c+ af. La Fabela is niet onbekend, Jérôme De Boeck topte ze al in februari 2009. “Ik ontdekte de route vorig jaar toen ik Loïc (nvdr: Timmermans) bezig zag. Dit jaar wilde ik de uitdaging zelf aangaan. Ik was toen al helemaal weg van de route. Lang, vloeiend en fysiek met goede grepen en een aantal stukken met stevige weerstand, afgewisseld met wat rust,” aldus Antoine.
Hij was duidelijk in vorm en maakt van de gelegenheid gebruik om ook het vervolg in 9a, Fabela Pa la Enmienda, te beklimmen. “Na de eerste lengte in 8c+ komt de klimmer toe op een heerlijke rustplaats. Vervolgens: maar liefst zestig fysieke bewegingen in een grote overhang voor een niveau van ongeveer 8b. (...) La Fabela nog eens toppen was best moeilijk. Maar eenmaal die eerste lengte geoptimaliseerd, volstonden enkele pogingen voor de tweede. De twee valpartijen bij de laatste crux nam ik er met plezier bij.”
Om zijn verblijf in schoonheid af te sluiten, deed de klimmer zichzelf een laatste 8c cadeau. Rollito Sharma extension (vorig jaar getopt door Anak Verhoeven), sluit naadloos aan op een 8b+ die hij vorig jaar beklom. Een mooie kers op de taart.

Foto's: Cyril Lapka
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm