Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
Broedende vogels op onze klimmassieven

Broedende vogels op onze klimmassieven

11 maart 2015

Zoals gewoonlijk zijn de slechtvalken teruggekeerd naar de rotsen van Freyr. De Club Alpin Belge meldt dat de vogels dit jaar gekozen hebben voor de sector van de Pape. Ze verblijven daar tot hun jongen opgegroeid zijn, waarschijnlijk eind juni. De afgesloten routes zijn:

In Dave nestelen er torenvalken in de niche van de route l’Astragale. De onderstaande klimroutes zijn verboden:

Om nestpogingen van een paartje slechtvalken niet in de weg te staan zijn de routes in de overhangen tussen La Nunez en La Jomouton verboden terrein. Het gaat om de tweede lengtes van de routes tussen Les Escaliers Retournés en L'Académique (boven het bandje van de Jomouton ter hoogte van het eerste grote dak).

Op de Rochers de la Vierge van Comblain-la-Tourne stelt een slechtvalk in de route Bloodyfique op de Rocher de Fairon. Er geldt een klimverbod voor alle routes op dit kleine deelmassief tot 15 mei.

De site van de Club Alpin Belge
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


16/04/2015
Onderaan Pape hangen momenteel bordjes die veel meer routes verbieden. Samarkande, Blues comme l'enfer, Mégaflops, La saga des clônes, ... zijn verboden volgens de bordjes. Welke info is correct?


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,