Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
Kevin Lopata klimt 8c+ in Freyr

Kevin Lopata klimt 8c+ in Freyr

Er blijven nog maar weinig ongeklommen projecten over in Freyr. Vorige zondag heeft Kevin Lopata een van de laatste openstaande projecten vrij kunnen klimmen. De lijn, Galaxy, werd eind jaren tachtig door Arnould t'Kint ingeboord en was tot op heden ongeklommen.

De Fransman, afkomstig van Lille, is met Galaxy niet aan zijn proefstuk toe in Freyr. De laatste jaren heeft hij er reeds een mooi palmares bijeengeklommen. Voor deze route had hij een tiental sessies gespreid over 2 jaar nodig om ze vrij te kunnen klimmen: "De route is volledig mijn stijl, een begin dat niet te verzurend is (start in Karkass), een goede rust onder de overhang, en dan alles geven op het einde dat zeer hard op de vingers is, en waar men zeer snel en precies moet klimmen, arqueren a muerte ! In zijn geheel is het een zeer fysieke lijn met een harde schouderpas en een verre jeté om te eindigen. Een juweeltje in Freyr en op de limiet van mijn kunnen. Korte weerstand op de vingers".

Kevin stelt 8c+ voor als quotatie, is nog te bevestigen.
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm