Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
Klem's travers, 8A boulder voor Mathieu Pauwels

Klem's travers, 8A boulder voor Mathieu Pauwels

Er is een eerste keer voor alles. Voor Mathieu Pauwels kwam de eerste 8A boulder op 30 december 2011 in het Spaanse Albarracin. De route heet Klem's travers, naar de man die de route opende, de Oostenrijker Klem Loskot. De uitdaging: een tiental zware bewegingen op regletten traverseren om dan via een overhang uit te klimmen. Zin om het ook eens te gaan proberen? Je kan al wat beta halen uit onderstaande video. 

[Edit 03-01-2012] Gisteren heeft Mathieu Pauwels Cosmos 8A+ getopt, een route die door Nicolas Mathieu in januari 2009 werd uitgeklommen.
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

RegistrerenGerelateerde inhoud 
nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm