Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
Raphaël Fernandez bouldert opnieuw 8B

Raphaël Fernandez bouldert opnieuw 8B

Raphaël Fernandez is een van de meest veelzijdige Belgische klimmers. Hij presteert op wedstrijden, maar eveneens aan de rotsen in lead en in boulder. Na zijn aankomst in Magic Wood begin augustus had hij maar enkele dagen nodig om zijn eerste 8B te klimmen: Riverbed. De tweede volgde niet veel later. Bijna dag op dag twee jaar na Olivier Mignon slaagde hij erin om One summer in paradise te toppen.

"Mentaal was het heel moeilijk want ik was alleen om te proberen en het weer was gedurende anderhalve week echt verschrikkelijk", vertelt Raphaël. "Het is echt een mooie prestatie voor mij om het leadklimmen en het boulderen te kunnen combineren tijdens één uitstap. Ik ben blij dat ik zo veelzijdig ben geworden."

Laten we niet vergeten dat het bij Olivier Mignon niet lang duurde voor hij nog een niveau hoger klom. Dat is wat we nu ook Raphaël toewensen.

De blog van Raphaël Fernandez
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

RegistrerenGerelateerde inhoud 
nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm