Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
Tweede 8B boulder voor meest Belgische klimmer op de Azoren

Tweede 8B boulder voor meest Belgische klimmer op de Azoren

Hoewel hij al drie jaar gescheiden leeft van zijn familie in de Azoren, stopt Mike Lecomte niet met het trainen om zijn niveau steeds op te krikken. En dat levert resultaat als hij terug naar het continent terugkeert. Vorige week vrijdag klom hij Creatures of comfort, een 8B boulder in Vernayaz in het Zwitserse Valais, ongeveer een jaar na zijn eerste 8B Touch by the Devil in dezelfde sector.
Eerder kon Mike nog enkele andere 8ste graadboulders aan zijn palmares toevoegen, wat zijn statuut als 8ste graadbloulderaar bevestigt: Petite Arvine (8A) in Vernayaz en La danse des balrogs (8A+) in Branson en Astéries (8A+) in Massongex.

Op het vlak van lengtes werkt Mike momenteel in een 8c+ project dat hij zelf equipeerde in de Azoren: een indrukwekkende lijn op vulkanisch gesteente. Bekijk zeker enkele foto?s op Mike?s blog door Sean Villanueva.

De blog van Mike Lecomte
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm