Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
Varihector down the drain?

Varihector down the drain?

8 september 2004

Variohector (waar ze Le Spectre de Shingen vandaan halen is ons een raadsel), lange tijd onherhaald gebleven en een halve mythe, zelfs groter dan die van Shingen. Origineel 8c gekwoteerd, want een tikkeltje harder dan de pure lijn, gaat de moeilijkheidsgraad van deze route nóg sterker bergaf: van 8c naar 8b in de ogen van Olivier Coenen die deze zomer trouwens ook Shingen zelf (8b) herhaalde en sterker nog, 8a+ voor Benjamin Fallet.
[update] het zijn blijkbaar tóch 2 verschillende routes.
Sire, er zijn sterke klimmers! Wie zich héél sterk voelt, moet maar eens even kijken naar de Golden 9, een initiatief van onze nationale Guy, waar BCN zich volmondig achter schaart.
Oja... nog 2 dagen en een uur voor onze wedstrijd!


Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,