Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Alpinisme
>
Nieuws 
Zal Wim Smets een vierde 8000'er beklimmen?

Zal Wim Smets een vierde 8000'er beklimmen?

Het is beslist. Komende maand september vliegt Wim Smets naar Nepal om een poging te wagen op de Manaslu (8156m). Indien hij in zijn opzet slaagt zal hij, na Jean-Luc Fohal in oktober 2011, de tweede Belg zijn die op de top van deze gigant staat. Een succes zou hem met vier geslaagde beklimmingen ook op gelijke hoogte brengen met Ingrid Bayens in het klassement van Belgische Himalayisten. Sinds 20 jaar is nog geen enkele Belg erin geslaagd die prestatie te evenaren.
Wim trekt weer op avontuur in het kader van een internationale expeditie, ditmaal geleid door de Nieuw Zeelander Russell "Big Boss" Brice.

Meer info op de site van Wim Smets
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm