Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
3 Belgen op de Wereldbeker Boulder in Millau

3 Belgen op de Wereldbeker Boulder in Millau

12 april 2013

2013 is een schakeljaar. In september zullen we weten welke nieuwe sport op de Olympische Spelen in 2020 zal mogen aantreden. De International Federation of Sport Climbing doet er dan ook alles aan om te schitteren. Het tegendeel zou ons verbazen... De liefhebbers die dit alles van dichtbij volgen zullen zonder twijfel de lancering van de nieuwe website van de federatie opgemerkt hebben evenals de inspanningen die gedaan worden op vlak van social media.
Ver van deze beslommeringen ging vorig weekend de tweede manche van de Wereldbeker Boulder door. Voor de gelegenheid keerde de internationale wedstrijdcaravaan terug naar Europa na een start in Azië twee weken eerder. Het was in Millau in Frankrijk dat het evenement plaatsvond en 3 Belgen verdedigden er onze kleuren. Voor hun eerste internationale wedstrijd van het jaar eindigen Magali Hayen, Chloé Caulier en Nicolas Farcy in de tweede helft van het klassement, respectievelijk 29e, 37e en 39e.

Vooraan vinden we het Oostenrijks duo Anna Stöhr en Kilian Fischhuber. Voor mevrouw gaat het om de tweede winst van het jaar op evenveel wedstrijden. Voor mijnheer de eerste.

Resultaten van de Wereldbeker Boulder Millau 2013

Photo: Anna Stöhr © IFSC/Heiko Wilhelm
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,