Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
4 Belgen op de eerste European Youth Cup Boulder

4 Belgen op de eerste European Youth Cup Boulder

Grote nieuwigheid het afgelopen weekend. Voor de eerste keer in de geschiedenis konden Europese jongeren deelnemen aan een officiële boulderwedstrijd. Deze eerste European Youth Cup vond plaats in Merano, Italië. Niet geheel onverwacht konden we er 4 specialisten terugvinden die België vertegenwoordigden. Ze werden vergezeld door hun ouders die de ontbrekende logistieke en financiële steun van de sportfederaties opvingen.

Gezien het niet bestaan van eerder wedstrijden wisten de 138 deelnemers niet waaraan zich te verwachten. Het format in de kwalificaties was echter zeer open: 12 boulders te klimmen in 90 minuten (wat ieder toelaat zijn tijd te gebruiken zoals hij/zij zelf wil), wel met maximaal 5 pogingen per boulder en een geteld aantal pogingen.

Aan sportieve zijde bleek het niveau zeer hoog te liggen en het zijn de jongsten die er het best uit naar voren komen. Chloé Caulier (Meisjes B) haalt een schitterende 11e plaats door 8 van de 12 boulders te toppen. De 4 problemen die ze niet kon afwerken waren alle jetés, wat niet haar specialiteit is.
Manolo Debreyne
(Heren B), voor wie deze wedstrijd een eerste internationale ervaring vormde, klimt zeer goed en plaatst zich 19e met 4 tops.
Tot slot, Cédric Binst en Ignace Debreyne, die beide bij de Heren A deelnamen, eindigen op een 24e en 27e plaats.

Volgende manche komend weekend in Munchen waar de broers Sébastien en Jonathan Berthe ook van de partij zijn.

Resultaten en foto's van de wedstrijd in Merano
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm