Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Anak Verhoeven behaalt eerste titel op het Europees Kampioenschap voor de Beloften

Anak Verhoeven behaalt eerste titel op het Europees Kampioenschap voor de Beloften

Hoewel Anak Verhoeven al indruk maakte op de Europese Beker voor Beloften, heeft ze nooit de titel van Europees Kampioene behaald. Dat kunnen we nu niet meer zeggen. Vorige zondag was ze winnares in de categorie junior. The place to be was het gigantische Ratho-complex in Edinburgh. Daar liet onze landgenote nog maar eens zien dat ze de sterkste is. Ze topte zowel de kwalificatie- als de finaleroutes. Alles lijkt nu goed te lopen voor de Belgische. Hopelijk kan ze dit niveau aanhouden op de volgende internationale wedstrijden, waar ze trouwens binnenkort in de seniorcategorie belandt. Ze lijkt alleszins tot in de puntjes voorbereid.
Het bleek maar een beperkt groepje Belgen om onze driekleur te vertegenwoordigen in Schotland. Zoals we dachten, spelen de examens daar een grote rol in. Velen hadden de tijd niet om naar Edinburgh te trekken. In vergelijking met twee weken geleden in Imst waren er zes Belgen minder. Buiten Anak slaagde enkel Harold Peeters erin om in de finale te raken. Hij werd tiende in de categorie B.

Resultaten van de Belgische delegatie op het Europees Kampioenschap voor Beloften in Edinburgh
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm