Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Caulier en Vanhoudt winnen op de Biover Sport Open

Caulier en Vanhoudt winnen op de Biover Sport Open

Vorig weekend was het tijd voor de eerste editie van de Bleau Open buiten zijn voormalige thuisbasis in de Rooigemlaan. De wedstrijd, die voortaan door het leven gaat als Biover Sport Open naar het nieuwe gelijknamige complex in Gent, was vooral een eerbetoon aan Chloé Caulier en Micha Vanhoudt. Niet omdat ze de hemel in werden geprezen, maar wel omdat ze met het grootste gemak door de kwalificaties leken te vliegen en uiteindelijk een briljante overwinning scoorden tijdens de finale.
Met z'n tweeën maakten ze het verschil op de honderdvijftig andere deelnemers die dit weekend waren afgezakt naar de nieuwe zaal. De aanwezige deelnemers voor een vleugje ontspanning of een sportieve inspanning werden verwelkomd in een gloednieuwe sfeer. De zaal Biover Sport is lichter en luchtiger, en bood precies datgene wat ontbrak in het verleden: het plezier om ontspannen te klimmen zonder haast (4 u. 30 min.).
Een opmerkelijk feit was het gebrek aan Fransen onder de winnaars. Bert Geerinckx, organisator, verklaart dat als volgt: "We waren dit jaar zeer laat met de communicatie van de wedstrijd omdat we er in de drukte bij de opening van de nieuwe klimzaal niet toe zijn gekomen. Dat is over heel de lijn de reden waarom er dit jaar minder deelnemers waren. Zeker voor de Franse klimmers en andere klimmers die van ver komen, is het belangrijk dat ze vroeg op voorhand de datum weten. Volgend jaar zullen we meer tijd hebben om communicatie vroeger te starten."
Een ander opmerkelijk feit was de overwinning van Micha Vanhoudt. De klimmer scoorde hier zijn eerste grote overwinning in België sinds 2008. Hij is nochtans geen onbekende: "Ik ben een groot voorstander van competities! Altijd al geweest, maar mijn sterke ligt niet bij competities. Misschien zal ik in de toekomst nog wel eens deelnemen aan een wedstrijd, het is geen doel op zich." Micha is niet aangesloten bij een Belgische klimfederatie, maar is wel lid van de DAV (Deutscher Alpenverein) sinds 2009.

Resultaten en foto's van de Biover Sport Open

Foto's: Thibaud Caulier
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


24/10/2014
Chez les hommes, "survolé les qualifications"...non pas vraiment... Mais bien joué à Micha quand même


Gerelateerde inhoud 
nieuwsarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm