Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Noors goud

Noors goud

9 september 2013

Afgelopen weekend werd het leadseizoen voor de jeugd afgesloten in het hoge noorden. Voor het eerst in de geschiedenis was een Scandinavisch land de gastheer voor een officiële internationale klimwedstrijd. België stuurde een grote delegatie van 13 klimmers en klimsters naar Stavanger en dat leverde op. Acht finalisten konden zondagochtend de isolatie opzoeken en vochten om uiteindelijk een gouden en een bronzen medaille mee huiswaarts te nemen. Anak Verhoeven (A) en Celine Cuypers (B) legden door deze goede resultaten in Noorwegen eveneens beslag op elk een gedeelde eerste plaats in de eindstand van de European Youth Cup Lead.

De andere Belgische finalisten deden zeker ook hun best. Héloise Doumont klom zich op schitterende wijze naar een vierde plaats, net achter Celine. Nicolas Collin (B) wist, met een stijve nek, toch nog beslag te leggen op de 6e plaats. Chloé Caulier volgde in Anak's voetsporen en eiste de 7e plaats op. Lukas Geukens (Junior), Emilie Guérit (Junior) en Maëlys Gillart (B) eindigden respectievelijk 9e en twee maal 10e.

Met 6 Belgen in de top10 van de eindranking van de Europese beker kan het Belgisch team alleen maar trots zijn op de verwezenlijkingen dit seizoen.

Alle Belgische resultaten uit Stavanger
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,