Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Perfecte condities voor drytool in Buggenhout

Perfecte condities voor drytool in Buggenhout

21 januari 2013

De sneeuw dwarrelde vrolijk naar beneden voorbije zondag bij een temperatuur die niet boven -4°C kwam. Een beter scenario had men niet durven dromen. Voor de jaarlijkse drytoolwedstrijd georganiseerd door de Berpallieters en de winkel de Berghut in Buggenhout waren er 26 routes voorzien gaande van M2 tot M9. Hierdoor konden zowel beginners als gevorderden hun toolhartje ophalen. Er werd vooral zonder crampons geklommen waarbij de sneeuw op de richeltjes het alpine karakter verhoogde, maar bij enkele spectaculaire routes werd er ook over hangende en staande boomstammen geklommen en mochten de stijgijzers dan toch bovengehaald worden.

Zeven toolers slaagden erin zich te kwalificeren voor de finale die bevochten werd op een uitsluitend overhangende wand. De eerste crux bevond zich al laag bij de grond. Hier werd dan ook de eerste selectie gemaakt, slechts 3 finalisten wisten hier voorbij te klimmen. Olivier de Deken slaagde al eerste deze crux te temmen door middel van een dynamische pas. Echter hogerin schoot een bijl weg en na een spectaculaire val hing hij plots half ondersteboven in het touw. Hij eindigde verdienstelijk 3de. Matti Buyle nam een valse start maar maakte dat al snel goed en klom vlot verder, maar ook bij hem schoof plots een bijl weg. Hij werd knap 2de.
Uiteindelijk wist Dennis Muys de finaleroute te toppen door hoog in de route 2 spectaculaire figure of four bewegingen te maken die de weg openlegden naar de top.

We onthouden vooral de zeer leuke en vriendschappelijke sfeer die heerste tijdens deze winterse editie. Een dikke pluim voor de organisatie.

Noot: De figure of four bewegingen bleken niet reglementair uitgevoerd te zijn maar doordat de klimmers niet op de hoogte waren van deze regel kon deze dan ook niet hard gemaakt worden. De uitslag blijft dus ongewijzigd.

Resultaten van de finale van de Drytool wedstrijd 2013
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


25/01/2013
Resultats of the final are now available:
http://nl.belclimb.be/comp_detail.asp?compid=794&catID=30

Hube


nieuwsarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,