Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Resultaten van de Wereldkampioenschappen Jeugd te Valence

Resultaten van de Wereldkampioenschappen Jeugd te Valence

1 september 2009

De Wereldkampioenschappen voor de Jeugd te Valence eindigden afgelopen zondag met de speedfinales. Tussen de deelnemers uit 39 verschillende landen waren ook 11 Belgen terug te vinden. Onder hen Loïc Timmermans (Youth B) en Sébastien Berthe (Youth A) die een 11e en 13e plaats in hun categorie behaalden, op slechts enkele plaatsen van de finale.

Denis Timmermans (de vader van Loïc en eveneens ter plaatse) liet weten dat deze Wereldkampioenschappen grandioos waren en met een meesterlijke hand georganiseerd door het team van Mineral-Spirit Valence. Veel ambiance, een grote finaleshow met tot 2500 toeschouwers en prachtige routes voor zowel de kwalificaties als de finales.

Na het vertrek van Mathilde Brumagne (nu senior) die afgelopen seizoen de Europese Beker bij de Junioren wist te veroveren verloor het Belgisch team een atlete uit de duizend en moest het team weer een nieuwe basis opbouwen. De vooruitzichten zijn toch wat duister als je de problemen bij de Club Alpin Belge en de weerslag ervan op de omkadering van de jeugdige franstaligen in 2010 in acht neemt.

Resultaten van de Belgische delegatie en foto's
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,