Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Tweede overwinning voor Chloé Graftiaux in Sheffield

Tweede overwinning voor Chloé Graftiaux in Sheffield

Hoewel de competities elkaar in snel tempo opvolgen, lijken ze helemaal niet op elkaar. Na de grote teleurstelling in in Eindhoven ging Chloé Graftiaux herbronnen in de bergen. En het heeft haar goed gedaan. Afgelopen zondag sleepte ze de overwinning op de manche van de Wereldbeker Blok in Sheffield in de wacht. en lukt er tegelijk in om zich terug helemaal bovenaan het voorlopige algemenen klassement te plaatsen. De eindstrijd zal in Munchen over vier weken geleverd worden.

Chloé verduidelijkt: "Ik ben uiteraard bijzonder tevreden, zeker na de makke prestatie van vorige week. Ik moest mijn gedachten verzetten in de bergen en ik trok naar de Aiguille du Moine om daar 2400 hoogtemeters te overbruggen. Dat heeft goed gedaan ... "

In de kwalificaties probeerden nog 2 andere Belgen de noodzakelijke 3 op 5 boulders om naar de halve finale te mogen gaan, af te werken. Muriel Sarkany en Magali Hayen werden de das omgedaan door een vijfde boulder die het verschil tussen de deelnemers moest maken. Een hele verre pas maakte dat de dames de boulder niet wisten afwerken, toch een inschattingsfout van de bouwers. Ze eindigden op een respectievelijke 25ste en 27ste plaats.

Bij de mannen won de Tsjech Adam Ondra overtuigend door de vier boulders van de finale af te werken. Tegelijkertijd viel ook de teleurstellende prestatie van de Oostenrijker Kilian Fischhuber, de tijdelijke leider in het klassement, die op een 10de plaats eindigde.

Finaleresultaten van de Wereldbeker manche Boulder in Sheffield
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


6/07/2010
Een video van de laatste boulder werd net in het nieuwsbericht toegevoegd. Met dank aan onze partner UKClimbing.
Une vidéo du dernier bloc vient d'être rajoutée dans la news. Merci à notre partenaire UKClimbing

Hube


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm