Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Vlaag van verandering op het Belgisch Kampioenschap in Entre Ciel et Terre

Vlaag van verandering op het Belgisch Kampioenschap in Entre Ciel et Terre

29 april 2014

Het was een werkelijke vlaag van verandering vorige zaterdag tijdens het Belgisch Kampioenschap Lead in Entre Ciel et Terre. Bij de mannen hadden we Loïc Timmermans op kop verwacht, maar uiteindelijk was het Sébastien Berthe die als sterkste naar voren kwam. De krachtpatser uit Aarlen heeft alle concurrentie ver achter zich gelaten. Loïc eindigde slechts derde, vooral door een slechte plaatsing in het midden van de finale.
Entre Ciel et Terre is als klimzaal bekend voor de details die ze in haar wedstrijden verstopt. Ook dit jaar was er een nieuwigheid die ze samen met de Club Alpin Belge voorstelde: een live-uitzending via het internet. Een hele middag lang konden de kijkers genieten van de commentaren van Sean Villanueva en journalist Pierre Thirion. Verder was ook nog Sébastien Berthe te horen die tegenover Stéphane Hanssens stond in de super-finale. Na die finale zei hij dit: “De titel was niet echt mijn doel dit seizoen. Ik was meer op de rotsen toegespitst.” Zijn reactie was duidelijk. Twee weken na het afwerken van Le Clou in Freyr zet hij ook hier een prachtprestatie neer. Zal hij het over een andere boeg gooien en deze zomer deelnemen aan de internationale wedstrijden?
Als er eentje moet meedoen op internationaal niveau, is het wel Anak Verhoeven. Ze behaalde met mijlen voorsprong haar tweede titel van Belgisch Kampioene bij de Senioren. Met gemak huppelde ze door de finaleroute, terwijl haar sterkste rivale Héloïse Doumont een paar passen eerder al viel.
Iedereen heeft alles gegeven. Slechts vier van de zeventien finalisten waren ouder dan 20 jaar. Om te compenseren organiseerde Entre Ciel et Terre dan maar het Kampioenschap voor Veteranen. Daar kwam de welbekende Jean-Paul Finné als sterkste uit de bus. In de categorie Speed waren het Salah Boulbahaiem en Anak Verhoeven die de Belgische titel kaapten.

Resultaten van het Belgisch Kampioenschap voor Senioren in de categorieën Lead en Speed
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


nieuwsarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,