Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Zonnig wereldbekerweekend met verdiende winnaars in Puurs

Zonnig wereldbekerweekend met verdiende winnaars in Puurs

2 oktober 2011

Afgelopen zaterdag ging in klimzaal Klimax te Puurs de jaarlijkse Belgische wereldbekermanche door. Zuiderse temperaturen en een stralende zon trokken een talrijk opgekomen publiek dat een finale in crescendo kon meemaken. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen viel zo goed als elke opeenvolgende finalist net iets hoger dan de vorige.

Bij de mannen trok de Oostenrijker Jakob Schubert aan het langste eind. Hij kon de greep die Sachi Amma (JAP) tikte vlot gaan halen maar moest in de volgende pas toch de wetten van de zwaartekracht ondergaan. Enkel de Spanjaard Ramon Julian Puigblanque kon ook tot onderaan de laatste module klimmen en vervolledigde het podium.

Bij de vrouwen valt Johanna Ernst, één van de favorietes, onverwacht vroeg terwijl Mina Markovic, de leidster in de tussenstand van de wereldbeker, zich nog tussen de Oostenrijkse armada weet te plaatsen. Oude getrouwe Angela Eiter klimt zeer overtuigend maar net iets te traag en moet op de laatste module haar strijd staken. En zo kan de schijnbaar ongenaakbare Ja-In Kim (KOR) aan een net iets sneller tempo de eerste plaats opeisen, hoewel ook hier de top er niet in bleek te zitten.

Bij de Belgen leverde Loic Timmermans de beste prestatie uit. Hij eindigde 23ste bij zijn eerste deelname aan een senior wedstrijd.

Zo komt een einde aan een Belgisch Wereldbekerweekend dat in het geheugen gegrift zal blijven als één van de meest zonnige edities en een editie met een miniem aantal tops. Doorheen de kwalificaties en de finalerondes wisten de 78 klimmers samen slechts vijf maal een top te laten noteren. Het was een stevige editie!

In de kantlijn valt ook een nieuw Belgisch dyno-record te noteren op naam van Jochen Adriaensens, 2 meter 67,5 centimeter, waarmee hij de dyno-contest achter zijn naam kon schrijven! De française Mélissa Le Neve won bij de dames en kwam daarbij zeer dicht in de buurt van het wereldrecord.

Resultaten en foto's van de Wereldbeker Puurs 2011
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


2/10/2011
Tevreden dat ik er geweest ben, dingen gezien die men voor onmogelijk inschatte. Mooie pretaties die echt de moeite waard waren om te zien.
Zeker ook een pluim voor de totale organisatie.

4/10/2011
Thanks to Carl Debreyne:
http://www.youtube.com/watch?v=UWcpesANA2A

Hube


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,