Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Mix
>
Nieuws 
40e Werelddag van de Aarde

40e Werelddag van de Aarde

Afgelopen donderdag 22 april was Werelddag van de Aarde. Veertig jaar na de eerste is onze planeet meer dan ooit in gevaar. De klimaatverandering vormt de grootste uitdaging ooit maar is eveneens een prachtige gelegenheid om een gezonde, voorspoedige en propere economie voor nu en de toekomst op te bouwen.

Na het politiek fiasco van de Conferentie van Kopenhagen, is het van primordiaal belang dat elk individu zijn eigen inspanningen levert voor het behoud van ons milieu door zijn impact op het eco-systeem tot een minimum te beperken. Een wens die in 1970 al geuit werd door de oprichter van deze Dag van de Aarde, Amerikaans senator Gaylord Nelson, die zijn studenten aanmoedigde om sensibiliseringscampagnes in hun leefgemeenschappen op te starten.

Er wordt zondag 25 april in Washington een grootse opkomst verwacht. Wil je zelf nog wat meer inspiratie dan vind je die hier :

De site Earth Day Network
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm