Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Mix
>
Nieuws 
Highline op het atomium

Highline op het atomium

20 mei 2012

Een highline, afgeleide van de slackline, wordt op hoge hoogte bevestigd en voorziet elke beoefenaar en toeschouwer van de nodige kriebels. Het afgelopen weekend hadden een tiental klimmers waaronder Sean Villanueva en Florian Castagne het voorrecht om hun sangel tussen twee bollen van het Atomium in Brussel te mogen opspannen. Een echte première op zo'n stedelijk en emblematisch monument. 
Sean Villanueva reageerde als volgt: Je hebt heel Brussel rond u, al die lucht en de volledige leegte. Het is werkelijk zeer indrukwekkend en uniek als je er bij stil staat.
Florian Castagne: Beseffen dat je op zo'n plaatsen kan komen, zo onbereikbaar, en daar unieke trucs kunnen uitvoeren en dan plots de overkant halen, dat geeft een ongekende voldoening!
Bovenop de fun konden de klimmers er zo ook de confrontatie met hun valangst aangaan. Het nuttige aan het aangename koppelen, noemen ze dat...

Reportage op de RTBF (23m40s)
Reportage op VTM
Foto's op de Facebook pagina van het Atomium
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,