Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Mix
>
Nieuws 
Jean Lecomte overleden

Jean Lecomte overleden

21 januari 2010

Jean Lecomte, een van de sleutelfiguren in de Belgische klimgeschiedenis, is maandag 18 januari overleden. Samen met Claudio Barbier was hij een van de beste klimmers van zijn generatie die zich ook in het hooggebergte wist te onderscheiden.
In het dagelijks leven was hij professor en onderzoeker, maar de klimwereld kent hem natuurlijk ook van de winkel die hij in Brussel opende. Daarnaast heeft hij ook een aantal routes geopend in Freyr waaronder Le Toit du Monde op de Louis-Phillipe.

Op maandag 25 januari om 14u in het crematorium van Ukkel wordt er afscheid genomen van Jean Lecomte. Onze gedachten gaan uit naar zijn familie.
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,