Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Mix
>
Nieuws 
Vergis je niet tussen klimmen en alpinisme, aldus zender La Une

Vergis je niet tussen klimmen en alpinisme, aldus zender La Une

Het drama dat zich afgelopen weekend afspeelde in de Alpen en waarbij 6 alpinisten het leven lieten herinnert de media eraan dat het een risicosport is. Maandagavond boog La Une zich dan ook over het verschil tussen alpinisme en (sport)klimmen. Het lijkt een voor de hand liggende tweedeling, maar voor het grote publiek blijkt dat een heel andere zaak. Om hun verhaal te maken trok de cameraploeg ondermeer naar Freyr om er enkele klimmers te interviewen, net als 'Olivier Rouquette, die de opleidingen stuurt bij de de Club Alpin Belge.

Reportage over klimmen op de site van La Une (vanaf de 26ste minuut)
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm