Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
Er mag terug geklommen worden op de Rocher des Vignobles

Er mag terug geklommen worden op de Rocher des Vignobles

De Club Alpin Belge laat weten dat nu ook de Rocher des Vignobles te Sy over een nieuwe milieuvergunning beschikken. Klimmen is er weer toegestaan maar ook hier gelden strikte voorwaarden. Opnieuw wordt er gevraagd deze nauwgezet na te leven:

  • Formeel verbod om de toegelaten paden te verlaten: zie het plan op het informatiebord aan de kleine brug aan de voet van de rotsen.
  • Het voorkomen van wilde paden vormt een grote zorg voor het Département de la Nature et des Forêts (DNF) en zorgde voor de strikte voorwaarden. Er zullen hindernissen opgesteld worden om shortcuts te ontmoedigen. Het is ten zeertse verboden om af te dalen via het ravijn tussen de rocher des Vignobles en de rocher du Tunnel/des Trous.
  • Voor het afdalen aan de noordwestelijke zijde van de Vignobles dien je het pad te volgen zonder bochten af te snijden en mag je zeker niet langs de rotsband die de noordwand volgt nemen.

Jacky Delderenne is, geholpen door de leden van Serac en de technische dienst van de CAB, volop bezig met het herequiperen en de andere onderhoudswerken.

Lees ook de informatie van verleden week met betrekking tot de Rochers de la Vierge te Comblain-la-Tour.
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


24/07/2012
Maintenant, pour que tout le monde puisse ne profiter le plus longtemps possible, merci de bien respecter les consignes


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm