Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
Joris Aerts topte Rainbow Rocket

Joris Aerts topte Rainbow Rocket

Joris Aerts had een dertigtal pogingen nodig om Rainbow Rocket te toppen. Deze 8A boulder in de sector Franchard te Fontainebleau is gekend voor zijn zeer spectaculaire trekjes: een zeer atletische beweging lanceert je in de lucht als een raket.
Het was in de afgelopen maand juli al dat de 17-jarige Joris deze realisatie op zijn conto kon schrijven. Het was best vochtig die dag en na enkele pogingen in een reeks zevendegraads boulders beslist Joris om een blik te gaan werpen op Rainbow Rocket. Hij vertelt: Geïmpresionneerd door de rots begon ik met een klein hartje aan deze giga-dyno. De eerste pogingen waren hopeloos. Te ver naar achter springen, bang om mijn gezicht te schaven tegen de buik van de rots, enzovoort... Na de techniek ondekt te hebben slinkte het aantal centimeters van mijn vingers naar de rand keer op keer...Na de rand eindelijk bereikt te hebben koste me het nog een poging of tien om de rand beter aan te voelen. De laatste poging bleef de rand plots plakken, helemaal gefocust op die rechter hand kwam er nog een laatse uitzwaai die mooi werd gecontroleerd. Geschreeuw, gebrul, gejuich! Die explosie van vreugde moet iedereen in het bos wel gehoord hebben.

Enkele foto's:

  • Rainbow Rocket
  • Rainbow Rocket
  • Rainbow Rocket
  • Rainbow Rocket
  • Rainbow RocketJe moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm