Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
Klimverbod op Roche aux Corneilles in Bomal

Klimverbod op Roche aux Corneilles in Bomal

4 oktober 2013

De Union Belge de Spéléologie (UBS), de beheerder van de Roche aux Corneilles in Bomal, heeft een tijdelijk klimverbod uitgevoerd. Er zou geen milieuvergunning zijn om sportactiviteiten te organiseren op het massief. Sinds enkele jaren wordt deze kost betaald door de sportfederaties, zoals recentelijk gebeurde voor de massieven Rochers du Neviau in Dave, Rochers des Vignobles en Comblain-la-Tour. De UBS heeft in een persbericht toegelicht dat er een zekere vertraging zit op de overeenstemming van de massieven die ze beheert. De prioriteit van de federatie ligt bij het beheren van de rotsholtes. Wie wil klimmen op de Roche aux Corneilles zal geduld moeten uitoefenen. Gelieve hiervoor respect te hebben.

Meer informatie op de site van de Union Belge de Spéléologie
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,