Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
L’Apparemment Bas, 8B voor Jan De Smit

L’Apparemment Bas, 8B voor Jan De Smit

Fontainebleau is een ware inspiratiebron voor Jan De Smit. Vorige week topte hij er l'Apparemment Bas, zijn eerste 8B boulder. De blok is de lage variant van L’Apparemment (zitstart staat 8B+) en bestaat uit een opeenvolging van subtiele voetplaatsingen. Jan relativeert zijn prestatie: “Vorige week had ik 45 minuten nodig om een 6A in dal af te werken. Gisteren heb ik hard gezwoegd in de route #13 op het rode circuit van Rocher Guichot. Fontainebleau is pure fun. Soms is een 6A veel harder dan sommige 7A’s, of is een 7A harder dan sommige 8A’s…”
Een demonstratie op film.

De blog van Jan de Smit
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm