Competitie
>
Artikels 

UIAA Boulder World Cup Hall

Nog één manche te trekken

7 augustus 2006, 

Voor de zesde en voorlaatste manche van de Boulder World Cup zakten niet minder dan 100 klimmers en klimsters af naar Hall in Tirol nabij Innsbruck. Tussen de 39 dames en 61 heren slechts één Belgische vertegenwoordigster, Chloé Graftiaux. Na een snelle blik op de deelnemerslijst vallen vooral volgende namen op: Tomas Mrazek, Jorg Verhoeven en David Lama, allen ook actief in het moeilijkheidsklimmen.

Constataties na de kwalificaties:

  • De routebouwers hebben een staaltje van vakmanschap afgeleverd.
  • Olga Bibik toont haar superioriteit en klimt als enige alle zes de boulders à vue. Chloé plaatst zich als zesde door vier boulders à vue te klimmen.
  • Jérôme Meyer en Kilian Fischhuber tonen dat zij de huidige heersers bij de mannen zijn en staan gedeeld eerste.
  • Een ongemotiveerde David Lama (moest bijna gedwongen worden om mee te doen aan deze wedstrijd in zijn thuisland) gaat in extremis naar de halve finale door het toppen van de laatste boulder in de 16de poging, met nog 2 seconden op de klok.

Anna Stohr, 4thOp de tweede en laatste dag van deze wereldbekerwedstijd beginnen 40 klimmers aan de eindstrijd. De routebouwers trekken de lijn van de vorige dag door en hebben maar liefst 8 boulders in de aanbieding voor de halve finales waarin een heleboel platte en superplatte grepen staan.

Bij de mannen tonen enkele underdogs dat hun plaats in de kwalificaties duidelijk voor verbetering vatbaar is. De Koreaan Kim Ja-Bee mist net zijn eerste finale, maar Lucas Preti en David Lama zijn wel van de partij na hun respectievelijke 15de en 17de plaats in de kwalificaties. Samen met hen gaan ook Jorg Verhoeven, Tomas Mrazek (voorlopig eerste), Jérôme Meyer en Kilian Fischhuber naar de finale. Bij de vrouwen wordt al snel duidelijk dat de Olga Bibik de beste is, terwijl er achter haar verwoedt gestreden wordt om elke bonusgreep plaatst Chloé zich als vijfde en achter haar gaat ook de Amerikaanse Audrey Seguy voor de het tweede weekend op rij mee naar de finale. Ook Yulia Abramchuk, Anna Stöhr en Juliette Danion die in Fiera nog triomfeerde gaan mee naar de finale.

In de damesfinale geen grote verrassingen. Olga Bibik wint soeverein voor Yulia Abramchuk en Juliette Danion. Chloé Graftiaux wordt in haar vierde finale in zes wedstrijden verdient vijfde.

Bij de mannen is de strijd heel wat spannender. Vijf klimmers toppen twee boulders. Als de stofwolk optrekt, kunnen de meer dan 500 toeschouwers uit hun dak gaan. Het is niemand minder dan de 15-jarige Oostenrijker David Lama die een maand na zijn eerste Lead World Cup overwinning in Dresden nu ook zijn eerste Boulder World Cup wint door als enige twee boulders à vue te toppen. Achter hem twee grootheden, Jérôme Meyer en Kilian Fischhuber die stiekem mogen hopen dat David het op de Europese Kampioenschappen in Ekatarinburg wat rustiger aan doet (nvdr: de EK boulder was geannuleerd wegens gebrek aan klimmers veiligheid). Ze zijn alvast gewaarschuwd.

Lieven Vlassenroot

 

 


Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerenartikelarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm