Competitie

Op zoek naar info betreffende de een of de andere wedstrijd? Dan ben je hier op de juiste plaats. Op deze pagina vind je de resultaten van alle binnen- en buitenlandse wedstrijden, de evenementenkalender, de palmaressen van de klimmers en de beste artikels en foto's.

De wedstrijden die onder de supervisie van de Belgian Commission for Competition Climbing vallen zijn terug te vinden onder 'BCCC'.

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


 
Anak Verhoeven bevestigt met een 3de plaats in Puurs haar leidersrol binnen de Belgische klimwereld

Competitie Anak Verhoeven bevestigt met een 3de plaats in Puurs haar leidersrol binnen de Belgische klimwereld

We wisten al dat Anak Verhoeven regelmatig was, en dat bewees ze nogmaals dit weekend door als derde te eindigen op de World Cup Lead in Puurs. Tijdens deze etappe toonde ze daarnaast ook haar nieuwe talent als vaandeldrager van de Belgische klimwereld.


België behaalt goud, zilver en brons op het Wereldkampioenschap voor de jeugd in Arco

Competitie België behaalt goud, zilver en brons op het Wereldkampioenschap voor de jeugd in Arco

Deze week kon België de beste resultaten ooit registeren op een Wereldkampioenschap voor de jeugd. In Arco haalden zes Belgen de eindmeet en drie van hen mochten zelfs een medaille in ontvangst nemen: Anak Verhoeven, Harold Peeters en Lukas Franckaert 

Laatste wedstrijden 


Uitslagen per klimmer 

Snuister in het overzicht van competitieuitslagen per klimmer.
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y ZFoto's 


Artikels 
Even stilstaan om binnenkort beter vooruit te gaan

Competitie Even stilstaan om binnenkort beter vooruit te gaan

De CoViD-19 epidemie wordt wereldwijd vastgesteld, en treft alle sectoren: de economie, het culturele leven en de sportwereld. De klimwedstrijden zijn geen uitzondering. Alle evenementen tot en met juni werden tot een later datum uitgesteld, zoals blijkt uit de agenda van de internationale klimfederatie IFSC.


 

Inhoud van de maand