Materiaalgids
>
Artikels 
La Sportiva Solution

La Sportiva Solution

Boulderen op zijn best

27 juli 2007, 

La Sportiva Solution

Vernieuwend, dat is het minste dat we kunnen zeggen. Weerom bewijst La Sportiva dat hun productielijn schoenen van de hoogste kwaliteit kan vervaardigen. We wachtten al lang op een nieuwigheid van het Italiaanse merk. Zelfs al werden enkele van hun modellen vervrouwelijkt (Mythos, Katana, Miura), een echte vernieuwing zagen we niet sinds 2005. Geloof me vrij, het was het wachten waar...

Solution

Want de Solution is een revolutie op zich. Vanaf het moment dat je de schoen vast neemt, besef je dat je met een schoen te maken hebt die geen enkel ander merk ooit geproduceerd heeft, laat staan geprobeerd heeft te produceren.Frederic Panis @ Boulderen aan de Kaai We zouden direct kunnen stoppen met dit artikel en jullie allemaal verzoeken om hem onmiddellijk te kopen. Spijtig genoeg is het hier dat het schoentje wringt. Het enige nadeel van de Solution, is zijn prijs. Je moet maar liefst 129 euro ophoesten. Misschien het duurste paar schoenen op de markt? U wil een Roll?s Royce, u krijgt een Roll?s Royce...

We klagen niet want de kwaliteit is echt aanwezig. Drie maand testen heeft geen afbreuk gedaan aan onze zekerheden, in tegendeel zelfs. Beginnend bij de look, knap. Gevolgd door enkele bouldersessies in de klimzalen Blok en Bleau. Twee verschillende soorten structuren met hetzelfde resultaat: deze rubber plakt!
De schoen is zeer asymmetrisch. Zo erg gebogen dat ik soms zelfs moeite had om ze van de grepen te krijgen. Succes verzekerd als je de overhang inkruipt, de buikspieren moet laten werken en de voetjes zo snel mogelijk een greep willen voelen.

Gefabriceerd voor het boulderen, is de Solution gemaakt op basis van een systeem dat zorgt voor een hefboomeffect tussen de punt en de hiel van de voet. Het gaat om het Randing System P3® (Permanent Power Platform). Hoe harder je op de punt duwt, hoe meer druk op de voet.

Hube @ L'ArgentièreMen zegt hij heel nuttig zou zijn in Freyr. En ja, uitgezonderd het feit dat dit systeem gebaseerd is op de soepelheid van het rubber. De houding van de voet in 20 meter freyr lijkt me een verwerpelijk idee. Nochtans kon ik op de wereldbeker te Chamonix enkele deelnemers bewonderen die met de Solution aan de voeten door de grote overhang klommen. We herkennen het resultaat van het Fast Lacing System. Geen veters maar één enkele "zwevende" velcro met een riempje bevestigd aan de schoen. De velcro drukt de hele voet samen en doet het onvermijdbare schuiven van de voet teniet zoals bij een ballerina.

Op de boulders in de vallei van Chamonix zijn de gewaarwordingen identiek. De voet blijft goed staan (zie hoger). Een goed wrijving (de catalogus spreekt van 15% meer wrijving met de Vibram XS Grip; ik heb geen verschil gezien met de voorgaande). Handig heelhooken (met een uit de kluiten gewassen hiel die bizar genoeg heel diep is). Gewaarborgd comfort (de binnenzijde van de schoen bestaat uit een lycra-membraan).

Laten we erkennen dat de lijst met opgesomde kwaliteiten lang is, maar de Solution is het ook meer dan waard. Ook al klopt mijn hart voor de Italianen, er is geen twijfel mogelijk dat deze schoen al van zich laat horen. Bewijs, zijn prestatie is erkend geweest buiten de klimwereld door de l'IF design Awards 2007 die het begin dit jaar ontving door een jury bestaande uit gerenommeerde internationale designers (belangrijkste beoordelingscriteria: kwaliteit en universaliteit van het ontwerp, graad van innovatie, functionaliteit en keuze van de materialen). You want more?

Technische fiche

+

Precisie, druk op de voet

Gebruik

Elitemodel bestemd voor het boulderen en klimmen in grote overhangen

Materiaal

Suède leder gecombineerd met Lorica®

Zool

Vibram® XS Grip 3,5 mm

Kleur

Ice/Black

Maten

EUR 33 - 45 (halve maten beschikbaar)

Gewicht

440 gram

Aanbevolen verkoopprijs

129,90 EUR

Info

www.lasportiva.com

Hube

 


Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerenartikelarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm