Materiaalgids
>
Artikels 
Mammut Togir Light

Mammut Togir Light

Een klimgordel vol troeven

1 december 2013, 

Twee jaren terug had ik het voorrecht om de Zephir gordel van het Zwitserse Mammut aan een doorgedreven test te onderwerpen. Hun zin voor details zorgt ervoor dat de Zwitsers steeds producten op de markt kunnen brengen die de perfectie lijken te benaderen. Vorige keer vond ik nog enkele kleine schoonheidsfoutjes maar in 2013 willen ze me schijnbaar overtuigen van hun kunde.

Net voor de zomer mocht ik tekenen voor ontvangst van een pakketje met daarin de Togir light gordel. Al van bij de eerste oogopslag zie je dat ook voor deze gordel niet over één nacht ijs gegaan is. Een degelijk afgewerkte gordel, een stijlvol design, overduidelijk lichtgewicht en aaibaar comfortabel. Het lijkt alsof er geen foutjes gevonden kunnen worden. Aantrekken die handel! Genoeg gekeken, tijd voor wat actie.

Een tweede huid

Nog voor je de lussen aanspant voel je al dat deze gordel zich volledig naar uw lichaam zet. Daar waar de Zephir me klein leek voor zijn maat heb ik nu de indruk dat deze gordel van een maat groter dan weer groot lijkt voor zijn maat… Passen voor je aankoopt lijkt ook voor deze gordel een goed advies. Eenmaal ik aan het klimmen ging bezorgde de Togir me dezelfde sensaties als de Zephir. Je vergeet bijna dat je een gordel aanhebt. De felle kleuren zorgen er gelukkig voor dat je heel gemakkelijk uw materiaallussen ziet en terugvind zodat je op tijd en stond eraan herinnerd wordt dat je aan het voorklimmen bent.

Daar waar het topmodel Zephir 120 euro kan kosten, kost deze gordel er slechts 70. Een stevige verbetering van de prijs-kwaliteit verhouding.

Een opmerking gegeven bij de Zephir lijkt nu verder weggewerkt. Het plastieken beschermkapje rond de verbinding tussen de benen, een extraatje waar Mammut het alleenrecht van opeiste, is iets hoger afgewerkt zodat de hoeken niet langer kunnen omplooien. En als ik de vergelijking met de Zephir verder blijf doortrekken, dan is deze gordel voorzien van eenzelfde buckle-systeem, weegt deze 100 gram (40%) zwaarder maar is de prijs wel bijna gehalveerd. Daar waar het topmodel Zephir 120 euro kan kosten, kost deze gordel er slechts 70. Een stevige verbetering van de prijs-kwaliteit verhouding.

Een klimgordel vol troeven

Na een zomer lang rotsmassieven en klimzalen afgeschuimd te hebben kan ik niet anders dan vaststellen dat deze gordel net iets veelzijdiger is dan de Zephir. De gordel is wat zwaarder en is dus niet het absolute topmodel van het merk maar je hebt dan ook dat tikkeltje meer comfort dat u toelaat om iets harder en langer te kunnen werken. En dat is toch wat ons onze grenzen doet verleggen. Daarnaast kan ik niet zeggen nogmaals kleine foutjes gevonden te hebben. Het lijkt erop dat Mammut me ditmaal de mond gesnoerd heeft.

Tot besluit kan ik dan ook eenvoudigweg een paragraaf van in 2011 hernemen:
Ik kan enkel nog zeggen dat ik alle klimdagen dat ik de gordel gebruikte me ontzettend goed heb weten te amuseren, dankzij de sublieme rotsmassieven en klimzaalroutes, niet in het minste dankzij het uitstekende gezelschap maar zeker ook door een gordel waarvan ik het merendeel van de tijd nog eens niet door had hem aan te hebben.

Tijl

 

Technische details

  • Kleur: dark cypress-dark spring
  • Sluiting Slide-Bloc-buckle
  • Maten: S-XL
  • Gewicht: 350 gram
  • Aanbevolen verkoopprijs: € 70,00
  • Info: www.mammut.ch

 


Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


3/02/2014
Juste une petite remarque, Mammut n'est pas la seule marque proposant un renfort en plastique en dessous du pontet, Edelrid aussi !


Gerelateerde inhoud 
artikelarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm