Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Brumagne en Marchand kampioenen van België Boulder 2010

Brumagne en Marchand kampioenen van België Boulder 2010

12 december 2010

Afgelopen zaterdag konden een dikke honderd toeschouwers in klimzaal Blok getuige zijn van een gevarieerde wedstrijd.
Bij de dames was het Mathilde Brumagne die op overtuigende wijze de titel veroverde door als enige de vier boulders te toppen. Daaropvolgend met elk drie boulders en dus ex-aequo Magali Hayen, eeuwige 2e op het kampioenschap, en de revelatie van de avond, de nog zeer jonge Chloé Caulier (14) die buiten categorie meestreed.
Bij de heren was er een parcours zonder fout voor Yannick Marchand die zo de Belgische titel in de wacht sleepte. De eerder gemakkelijke boulders verzekerden een spektakel met een resem aan tops en spannende momenten maar hadden een heel ander resultaat kunnen geven met het kruim van de Belgische boulderwereld op volle sterkte aanwezig. Nicolas Mathieu maakt een haastige fout in de laatste boulder en ziet zich zo de titel ontglippen terwijl Siebe Vanhee wel de vier boulders à vue lijkt te toppen. Dat is immers wat hijzelf gelooft tot het einde van de wedstrijd, moment waarop de jury het ogenblik gekomen acht hem mee te delen dat hij in één van de boulders een poging verspeelde. De post van Siebe op zijn eigen blog geeft alvast zijn versie van de ervaringen van die avond weer. Een avond waar de jury een hoofdrol in speelde...

Resultaten en foto's van het Belgisch Kampioenschap boulder 2010
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


13/12/2010
Vette foto's, Hube!!
Nog een dikke proficiat aan Yannick. Het verhaal werd dan wel gekleurd door Siebe en de jury maar Yannick kwam toch ook zeer overtuigend en sterk uit de hoek!!
T

13/12/2010
Quelques photos supplémentaires ici:

http://picasaweb.google.com/yves.guerit/FinalesBoulder2010Belgique#

Encore bravo à Yannick et Mathilde


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,