Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Chloé Caulier 7e op eerste EYC Boulder van 2012

Chloé Caulier 7e op eerste EYC Boulder van 2012

Afgelopen weekend ging in het Zwitserse Grindelwald, aan de voet van de Eiger, de eerste European Youth Cup Boulder van dit jaar door. In dit prachtig alpiene kader wist de plaatselijke organisatie een wedstrijd op poten te zetten die afgewerkt was tot in de puntjes. Het is geen sinecure om 146 klimmers in 6 categorieën een wedstrijd te bieden met voldoende variatie en zonder al te veel tijdverlies bij het veranderen van de boulders tussen de categorieën door.

Vijf Belgen maakten de verplaatsing, zo vlak voor de examenperiode. Speerpunt van het team was Chloé Caulier. Ze slaagde er als enige van haar categorie (A Female) in om in 7 van de 8 kwalificatieboulders de bonus van de eerste poging te behalen. Spijtig genoeg vertaalde dit zich niet in een evenredig aantal tops en met 3 tops in 6 pogingen ziet ze de finale net aan zich voorbijgaan. Na een 11e en een 9e plaats verleden jaar en in een hogere categorie dit jaar plaatst ze zich op een 7e plaats. Van een gestage groei kan toch zeker sprake zijn.

Maëlys Gillart, die net na de buzzer nog een extra boulder wist af te werken, eindigt op een 20e plaats in de B Female, vlak voor Dawn Claeijs op 21. Manolo Debreyne (B male) pakt een 23e plaats en Tim Goossens (A Male) eindigt op 24.

Resultaten en foto's van de European Youth Cup Grindelwald
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm